Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος

Λίγες ώρες μετά το άνοιγμά τους, τα δικαστήρια του Πειραιά κλείνουν και πάλι λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το πρωί δημιουργήθηκε νέα αναστάτωση στους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους, καθώς στα επτά ενεργά κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας, όπως είχε αποκαλύψει το zougla.gr, προστέθηκαν σήμερα ακόμα τέσσερα μέσα σε ένα 24ωρο.

Συνολικά τέσσερις δικαστές, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Πειραιά, νοσούν από κορωνοϊό, ενώ έχουν κολλήσει και τρεις δικαστικοί υπάλληλοι. Οι δύο από αυτούς είναι άμεσοι συνεργάτες του, σε διπλανά γραφεία από τον πρόεδρο Πρωτοδικών, στον έκτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου.

Η αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού έχει προβληματίσει τους δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι μέσω των θεσμικών τους οργάνων ζήτησαν την άμεση αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά πριν από λίγο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφασίστηκε να κλείσει το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά για 48 ώρες για να γίνει απολύμανση, ενώ το Πρωτοδικείο Πειραιά θα παραμείνει κλειστό για τρεις ημέρες μέχρι την Παρασκευή.

Ήδη δόθηκε εντολή στο προσωπικό να μην προσέλθει στην εργασία του. Οι μόνες υπηρεσίες που θα λειτουργούν θα είναι τα αυτόφωρα και όσες λειτούργησαν υπό συνθήκες «σκληρού» lockdown.

Ας σημειωθεί πως από το πρωί πραγματοποιούνταν στα δικαστήρια του Πειραιά rapid tests με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Όμως, λόγω της ελλιπούς αξιοπιστίας των ελέγχων, αποφασίστηκε να κάνουν μοριακά τεστ όλοι οι εργαζόμενοι στον πέμπτο και έκτο όροφο των δικαστηρίων, όπου εμφανίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης