Η ώρα των απολογιών για τα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis με «πρωταγωνιστή» το Δημ. Παπαγγελόπουλο, έφτασε, καθώς ήδη καλούνται σε απολογία στον Άρειο Πάγο.

Από τους πρώτους που έχουν κληθεί είναι τρεις δημοσιογράφοι, ανάμεσά τους κι ο εκδότης  της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Βαξεβάνης καλείται να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου.

Η  ειδική ανακρίτρια του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου έχει επίσης στείλει κλήσεις σε  άλλους τρεις κατηγορουμένους,  μεταξύ των οποίων οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου η οποία έχει πάρει προθεσμία για ν’ απολογηθεί  στα τέλη Ιανουαρίου.

Η Γιάννα Παπαδάκου, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της κλήσης της σε απολογία αλλά και την άσκηση της  ποινικής δίωξης σε βάρος της,  έχει ήδη προσφύγει στα δικαστήρια. Υποστηρίζει ότι « παραβιάστηκε και η ΕΣΔΑ και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, αφού δεν προηγήθηκε ακρόασή της ούτε ολοκληρώθηκε η σχετική προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών στον οποίο είχε διαβιβαστεί μήνυση του Μιωνή Σάμπυ, ούτε κρίθηκε από τον Εισαγγελέα αυτόν το βάσιμο ή μη της ανωτέρω μήνυσης». Χαρακτηρίζει δε αυθαίρετη την ποινική της δίωξη καθώς, όπως αναφέρει, ασκήθηκε παρά την αντίθετη γνωμάτευση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής χωρίς να έχει προηγηθεί η νόμιμη προδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημ. Παπαγγελόπουλος θα είναι αυτός που θα κλείσει τον «κύκλο» των απολογιών, αντιμετωπίζοντας βαριά αδικήματα όπως ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας  και εγκληματική οργάνωση. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης