Κλειστά τα σχολεία στην Ηλεία για προληπτικούς λόγους μετά τον σεισμό

Κλειστά τα σχολεία στην Ηλεία για προληπτικούς λόγους μετά τον σεισμό

Κλειστά, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στην Ηλεία, μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Ζάκυνθο, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Όπως τόνισε, «ούτως ή άλλως σήμερα δεν επρόκειτο να γίνουν μαθήματα λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο, αλλά κρίναμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου πως θα πρέπει να αναβληθούν αυτές οι εκδηλώσεις, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα σε περίπτωση σεισμικής δόνησης».

Ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι θα ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτήρια μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα δημόσια κτήρια και οι χώροι συνάθροισης του κοινού.

Ακόμη, σήμερα το πρωί κλιμάκιο μηχανικών ελέγχει το δικαστικό μέγαρο, ώστε να υπάρχει η πρώτη εκτίμηση για την κατάσταση του κτηρίου πριν από την έναρξη συνεδρίασης των δικαστηρίων.

Παράλληλα, κλιμάκια μηχανικών θα ελέγξουν το δίκτυο των υποδομών, όπως και το λιμάνι του Κατακόλου, όπου, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, υπάρχει μία παλιά ρηγμάτωση.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, 10:28