Ισχυροί άνεμοι που κρατούν “δεμένα” στα λιμάνια τα πλοία, βροχές, καταιγίδες και παγετός στη βόρεια Ελλάδα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού σε όλη τη χώρα. Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο.  

Παγετός στον Έβρο, κλειστά τα σχολεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω του ισχυρού παγετού που επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, η Νομαρχία Έβρου αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία και στους οκτώ δήμους, ενώ ζητεί από τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, εάν δεν είναι απαραίτητο.

Αύριο το πρωί θα αποφασιστεί το πότε τα σχολεία του Έβρου θα ανοίξουν ξανά για να υποδεχτούν τους μαθητές. Στο Διδυμότειχο οι θερμοκρασίες είναι υπό του μηδενός.

Όπως αναφέρει στη zougla.gr ο Έπαρχος Έβρου Πολυχρόνης Αντωνιάδης, η ολισθηρότητα στους δρόμους κάνει απαγορευτικές τις μετακινήσεις τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Δεμένα” στα λιμάνια τα πλοία

Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως μέχρι και 9 μποφόρ που πνέουν στα πελάγη, κρατούν “δεμένα” στα λιμάνια τα πλοία. Πριν λίγο, εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, απ’ όπου εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια για Μαρμάρι Ευβοίας.

Στο Ιόνιο, παρατηρούνται προβλήματα μόνο στα δρομολόγια από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, απ’ όπου φεύγουν μόνο τα κλειστού τύπου πλοία.

Επιδείνωση σε όλη τη χώρα

Αισθητή είναι σε όλη τη χώρα από χθες το βράδυ η επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, τα χιόνια στα ορεινά και τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

Στην Αττική, βρέχει από το βράδυ, ενώ μέσα στην ημέρα θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα έχουν ένταση 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία πάλι θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, με βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα έχουν μικρότερη ένταση, 5 με 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε πώς περιγράφει στη zougla.gr τον καιρό έως και την Παρασκευή ο μετεωρολόγος, κ. Τάσος Αρνιακός. 

(Πρώτη καταχώρηση: 13 Ιανουαρίου 2009, 10:58)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης