Κλειστή παραμένει η χωματερή στη Μαραθόλακκα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010, 16:41
Κλειστή παραμένει η χωματερή στη Μαραθόλακκα
Εστία μικροβίων και μολύνσεων εξακολουθούν να αποτελούν για έκτη συνεχόμενη ημέρα τα σκουπίδια στην Καλαμάτα, τα οποία παραμένουν εκτεθειμένα στους δρόμους της περιοχής, εξαιτίας του «κλεισίματος» της χωματερής από τους κατοίκους.

Αφορμή της παύσης της λειτουργίας της χωματερής, που - σημειωτέον- αποφασίστηκε κι από το τοπικό δικαστήριο, αποτελεί η αγανάκτηση των κατοίκων, οι οποίοι θεωρούν πως η ύπαρξή της είναι καταστροφική για την περιβαλλοντική ισορροπία της περιοχής.

Όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νικόλαος Μπασακίδης, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των κατοίκων, όπου και συμφώνησαν πως η οριστική διακοπή λειτουργίας της χωματερής στην Μαραθόλακκα είναι επιτακτική και επιβάλλεται να δοθεί πολιτική λύση.

Σύμφωνα με τον κ. Μπασακίδη, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, θα συναντηθεί σήμερα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου ,Φώτη Χατζημιχάλη, στην Τρίπολη, προκειμένου να βρουν μία κοινώς αποδεκτή λύση.

Ο εισαγγελέας Καλαμάτας διέταξε την προηγούμενη Παρασκευή επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το Σάββατο διενήργησε αυτοψία στη χωματερή της Μαραθόλακκας.

Διαβάστε επίσης:

Ζητείται λύση για τα σκουπίδια στην Καλαμάτα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010, 16:42