Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Κλειστές παρέμειναν για αρκετή ώρα την Πέμπτη το απόγευμα οι κεντρικές οδικές αρτηρίες στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας κινητοποιήσεων στο Σύνταγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα είχαν κλείσει η οδός Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας εξαιτίας διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς, και διαμαρτυρίας του ΚΚΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και τις πορείες.

Αναλυτικά στις 7:00μμ πραγματοποίησαν συγκέντρωση το Σύνταγμα οι φορείς: Action Against Regeneration & Gentrification (ΑΑRG), Δίκτυο πολιτών Χολαργού-Παπάγου, Ενωτική πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών, Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη-Πολυγώνου, Το Μυρμήγκι-Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης, Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό, Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής (ΣΥΣΑ). Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποίησαν και οι εκπαιδευτικοί.

Τη σκυτάλη παρέλαβε στις 7:30 το ΚΚΕ. Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ καλούσαν όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία να αντιδράσουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει νέους απαράδεκτους περιορισμούς στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 7.30 μ.μ. είχαν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις στην Ομόνοια και στα Προπύλαια. Στη συγκέντρωση  δηλώσεις έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την συγκέντρωση του ΚΚΕ:

 

 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών

Από τη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης