Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της πορείας των φοιτητών έπειτα από ρίψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης μπροστά από τη Βουλή. Αμέσως μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρισκόταν ένας γιατρός, ο οποίος τον βοήθησε μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει. Παράλληλα από τα επεισόδια τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, κλειστός παραμένει ο δρόμος στα Προπύλαια και γύρω από την Αθήνα, ενώ λίγο αργότερα θα επιτραπεί η κυκλοφορία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία από τους φοιτητές οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση που συμπεριλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι στη Βουλή μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των φοιτητών.

 

 

Φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα ξεκίνησαν την Τετάρτη νέο γύρο γενικών συνελεύσεων προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους.

Αρκετοί αναμένονται και αυτήν την εβδομάδα να είναι οι φοιτητικοί σύλλογοι που θα προβούν σε καταλήψεις των σχολών και των τμημάτων τους.

Οι φοιτητές θα δώσουν ραντεβού και στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα στις 18.00 το απόγευμα, στο ίδιο σημείο. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης