Μια κλοπή – μαμούθ με θύμα έναν από τους πιο γνωστούς ιδιοκτήτες φούρνων και κατηγορούμενους ένα ζευγάρι, της απολύτου εμπιστοσύνης του, έφτασε στις αίθουσες των δικαστηρίων. Τα στοιχεία της υπόθεσης είναι πραγματικά εντυπωσιακά και οι δικαστές έπρεπε να βγάλουν άκρη καθώς…. 150 χιλιάδες ευρώ δεν είναι ένα μικρό ποσό. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γνωστός ιδιοκτήτης φούρνου και η σύζυγος του έφυγαν για διακοπές αφήνοντας τα κλειδιά του σπιτιού στους δυο γιους τους που «έμειναν στο πόδι τους» να λειτουργούν τον φούρνο. Η επιχείρηση – χρυσωρυχείο βρίσκεται στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου είναι και το διαμέρισμα τους, στην περιοχή Ελληνορώσων. Για πολλά χρόνια, το ζευγάρι έδινε τα κλειδιά του σπιτιού σε μια Βουλγάρα, τα στοιχεία της οποίας γνώριζαν και έμενε στην περιοχή, για να σιδερώνει τα ρούχα της οικογένειας. Έπαιρνε τα κλειδιά από τον φούρνο, ανέβαινε στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, έκανε την δουλειά της και έφευγε, όπως περιέγραψαν όλα τα μέλη της οικογένειας που την ήξεραν χρόνια. Όμως κάποια στιγμή ο γιος της οικογένειας πήγε στο σπίτι για να αφήσει τις εισπράξεις της επιχείρησης και κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Όπως διαπίστωσα όταν μπήκα στο σπίτι είχαν πεταχτεί λίγα ρούχα από τμήμα της ντουλάπας χωρίς να έχει ερευνηθεί και αναστατωθεί όλη η ντουλάπα … Είχαν ανοιχτεί κάποια συρτάρια στο σαλόνι και μια παπουτσοθήκη» φέρεται να είχε πει στους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση πριν όμως ακούσουν για τη… χρυσή ντουλάπα στο μπαλκόνι.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιδιοκτήτες του φούρνου είχαν κρύψει σε μια μικρή αποθήκη στη βεράντα 150 χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα ήταν μέσα σε τρία μεταλλικά κουτιά τα οποία τα είχαν βάλει σε μια χάρτινη κούτα. «Η αποθήκη είναι πολύ μικρή, έχει τρόφιμα όπως λάδι, κρασί, διάφορες οικιακές συσκευές, όλα τακτοποιημένα σε ράφια» σύμφωνα με την περιγραφή των θυμάτων. Ο γιος της οικογένειας ενημέρωσε τους γονείς του ότι τα λεφτά είχαν κάνει… φτερά.  

Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι η πόρτα ασφαλείας, με κλειδαριά νέου τύπου, δεν ήταν παραβιασμένη και η μοναδική που είχε πρόσβαση ήταν η οικιακή βοηθός. Μάλιστα, κατηγορήθηκε και ο σύντροφος της με τον οποίο, όπως βεβαίωσαν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας το επίμαχο χρονικό διάστημα είχε ολιγόλεπτες συνομιλίες. Δεν υπήρχε όμως κανένα άλλο στοιχείο που να τους ενοχοποιεί καθώς δεν βρέθηκαν ούτε αποτυπώματα ούτε τίποτα άλλο στην ντουλάπα.   

Η ποινικολόγος Ευαγγέλια Καπλανίδου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνήγορος του συντρόφου της οικιακής βοηθού, ποινικολόγος Ευαγγέλια Καπλανίδου, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου μιλώντας στη zougla.gr, υποστήριξε ότι «η αθώωση του εντολέα μου ήταν “μονόδρομος” αφού από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού το οποίο αξιολογήθηκε από το δικαστήριο, ουδέν ενοχοποιητικό στοιχείο προέκυπτε για εκείνον”. 

Όσο για τα χρήματα; Κανείς δεν ξέρει ποιος γνώριζε το μυστικό της «χρυσής ντουλάπας». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης