Χημικά και ξύλο έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών

Χημικά και ξύλο έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών
Ένταση σημειώθηκε στη συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως. Οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν την ακύρωση των πλειστηριασμών τονίζοντας ότι η διαδικασία που ακολουθείται δεν είναι η σωστή.

Γύρω στις 16.20 οι αστυνομικοί προχώρησαν στη ρίψη χημικών ενώ επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους σε φωτογράφους αλλά και στα μέλη των συλλογικοτήτων που διαδήλωναν κατά των πλειστηριασμών.

Video - Φωτογραφίες από τα επεισόδια:Τα μέλη των συλλογικοτήτων προσπάθησαν να παρακάμψουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε δημιουργήσει η αστυνομία.

Ακολούθησε συμπλοκή και οι διαδηλωτές προσπάθησαν μπουν Ειρηνοδικείο από την πίσω πλευρά του κτηρίου. Οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν και έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

 Τα μέλη των συλλογικοτήτων που διαδήλωναν ενάντια στους πλειστηριασμούς βρέθηκαν μπροστά από τον φραγμό της αστυνομίας και ζητούσαν να τους αφήσουν να περάσουν για να δουν τι γίνεται. Τα άτομα που συγκεντρώθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο κρατούσαν πανό που έγραφαν «Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία» και φώναζαν συνθήματα. Video από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας:


Μια κλούβα με στόχο να μην εισέρχονται πολίτες στο Ειρηνοδικείο έχει τοποθετεί στην είσοδο του κτηρίου. Η είσοδος είναι αποκλεισμένη προκειμένου να προστατευτούν οι συμβολαιογράφοι που βρίσκονται μέσα στο Ειρηνοδικείο. Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο προσπάθησαν να πείσουν τον επικεφαλής της Αστυνομίας να τους επιτρέψει την είσοδο στο κτήριο καθώς, όπως ανέφεραν πρόκειται για συνταγματικό τους δικαίωμα.
Π. Λαφαζάνης: «Η κυβέρνηση γυρίζει την Ελλάδα σε σκοτεινούς χρόνους πολιτικών διώξεων και φυλακίσεων»

«Η κυβερνητική χούντα των πλειστηριασμών, των Τσίπρα-Κοντονή- Τσακαλώτου και τραπεζιτών, δείχνει το αδίστακτο πρόσωπό της.

Με τροπολογία που κατέθεσε μετατρέπει τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών σε ιδιώνυμο αδίκημα, με στόχο να φυλακίσει τους αγωνιστές τους κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου για να εξυπηρετήσει τους τραπεζίτες γυρίζει την Ελλάδα σε σκοτεινούς χρόνους πολιτικών διώξεων και φυλακίσεων.

Αυτή η κυβέρνηση θα ανατραπεί γρήγορα και μαζί όλο το βρώμικο ξεπουλημένο μνημονιακό πολιτικό μπλοκ»  τόνισε ο κ. Λαφαζάνης έξω από το Ειρηνοδικείο. Σημειώνεται πως την Τετάρτη κατατέθηκε στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης η τροπολογία με την οποία προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία υπάλληλο πλειστηριασμού. Παράλληλα τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ΄ ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.

Διαβάστε επίσης:
 Στ. Κοντονής: Τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017, 17:35