Zougla Newsroom

Το καφεδάκι τους μαζί με την… κόκα τους. Από δύο καφετέριες «take away» στο κέντρο της πρωτεύουσας, ακόμα και την περίοδο του κορωνοϊού, προμηθευόταν την κοκαΐνη της η λεγόμενη «καλή κοινωνία» της Αθήνας. Λεπτομέρειες από την εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, κοκαΐνης και χασίς (skunk) φέρνει στη δημοσιότητα το zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερο από έναν μήνα αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έβλεπαν πολυτελή αυτοκίνητα να σταματούν μπροστά στις δύο καφετέριες και οι κύριοι με τα «ακριβά κουστούμια» να παραγγέλνουν τον εσπρέσο τους, ο οποίος όμως ήταν λίγο πιο «δυνατός» από τον συνηθισμένο. Είχαν φροντίσει γι΄ αυτό τα μέλη του κυκλώματος τα οποία δούλευαν σαν «ντελιβεράδες» παίρνοντας μικρό μεροκάματο, αλλά κερδίζοντας χιλιάδες ευρώ από το εμπόριο ναρκωτικών. Μάλιστα ήταν τόσο καλοί στη «δουλειά» τους που οι ιδιοκτήτες των καφετεριών δεν είχαν καταλάβει το παραμικρό.

Το κύκλωμα με τα 14 άτομα που εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών δούλευε με συγκεκριμένο πελατολόγιο από ακριβές περιοχές της Αθήνας, όπως το Ψυχικό, η Γλυφάδα και η Κηφισιά. «Οι άνθρωποι που πήγαιναν στα συγκεκριμένα καφέ δεν πήγαιναν τυχαία, ούτε ήταν τυχαίοι. Υπήρχε συνεννόηση με τα μέλη του κυκλώματος ώστε να τους προμηθεύουν με τα ναρκωτικά της… ημέρας» λέει στο zougla.gr αστυνομικός που γνωρίζει την υπόθεση.

 Ο «διπλός εσπρέσο» και η «πορτοκαλάδα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις παραγγελίες αναλάμβαναν να διεκπεραιώσουν συνήθως δύο μέλη του κυκλώματος. Ένας ήταν αυτός που σέρβιρε τον καφέ στον πελάτη και ο δεύτερος αυτός που τον ετοίμαζε. «Έδιναν μαζί με τον καφέ, με πολύ αριστοτεχνικό τρόπο, και τα ναρκωτικά» λέει αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, «ένας διπλός εσπρέσο» ήταν δύο γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ η «πορτοκαλάδα» παρέπεμπε στην ποσότητα skunk.

Στις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί σε «καβάτζες» του κυκλώματος στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στο Ίλιον, την Πετρούπολη, τη Ν. Ιωνία και τα Τρίκαλα Θεσσαλίας εντόπισαν «1.277,2 γραμμάρια κοκαΐνης, 4.174,9 γραμμάρια SKUNK, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 36.310 ευρώ, ένα αεροβόλο πιστόλι, 2 μαχαίρια, μία ναυτική φωτοβολίδα, 21 κινητά τηλέφωνα, ένα καταγραφικό μηχάνημα με μια ηλεκτρονική συσκευή, μία νάιλον συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια, έναν τρίφτη με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, πλήθος νάιλον συσκευασιών, διάφορα κλειδιά σπιτιών και μία αντιασφυξιογόνο μάσκα».

Το κύκλωμα δρούσε τους τελευταίους μήνες και, όπως διαπιστώθηκε, κάθε λίγο και λιγάκι νοίκιαζε και ξενοίκιαζε διαμερίσματα, τα οποία χρησιμοποιούσε σαν «καβάτζες» ναρκωτικών και χρημάτων. «Ακόμα και την περίοδο του κορωνοϊού τα μέλη του κυκλώματος είχαν βρει τον τρόπο να μην ξεμείνουν από ποσότητες ναρκωτικών και να μπορούν έτσι να καλύψουν τους πελάτες τους, οι οποίοι είχαν “βαρύ” πορτοφόλι και ήταν διαθέσιμοι να πληρώσουν» λέει αξιωματικός με εμπειρία χρόνων στην ελληνική και παγκόσμια διακίνηση ναρκωτικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι «προκύπτει η εκ μέρους των μελών της κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, που τους εξασφάλιζε διαρκή δράση και αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων, υπολογιζόμενων σε τουλάχιστον 180.000 ευρώ».

Μεγάλη ζωή, ακριβά ξενοδοχεία και μοτοσικλέτες

Τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που φέρεται να κέρδιζε το κύκλωμα των 8 Ελλήνων και 6 αλλοδαπών δεν έμεναν στις κρύπτες των διαμερισμάτων που νοίκιαζαν. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν οκτώ αυτοκίνητα, στα οποία υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένα σημεία για την απόκρυψη των ναρκωτικών, αλλά και πέντε πανάκριβες μοτοσικλέτες υψηλών επιδόσεων.

«Τους άρεσε η καλή ζωή και δεν το έκρυβαν. Έκαναν συχνά διακοπές σε ακριβά ξενοδοχεία, όπως ακριβώς συνέβη και μετά τη λήξη της καραντίνας, όταν μέλη του κυκλώματος πέρασαν κάποιες μέρες σε γνωστά ξενοδοχεία μένοντας σε πολυτελή δωμάτια και ξοδεύοντας πολλά ευρώ» λέει αξιωματικός που έχει γνώση των ερευνών.

Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας 32χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του, ο οποίος δούλευε σαν ελαιοχρωματιστής, φέρεται να γνωρίζει για τη δράση του κυκλώματος και μάλιστα να έχει και συγκεκριμένο ρόλο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Δείτε φωτογραφίες:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης