Δυο συλλήψεις για αρχαία, όπλα και ναρκωτικά

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013, 03:07
Δυο συλλήψεις για αρχαία, όπλα και ναρκωτικά
Αρχαία αντικείμενα, όπλα αλλά και ναρκωτικά ανακάλυψαν οι Αρχές Ασφαλείας Κορίνθου, σε τρία σπίτια σε Αγ.Θεοδώρους Κορινθίας και Αττική, που κατοικούσαν ένας 35χρονος και ένας 33χρονος.

Συγκεκριμένα, στο σπίτι του 35χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χασίς, συνολικού βάρους 126,2 γραμμαρίων και σε δύο σπίτια του 33χρονου, στους Αγίους Θεοδώρους και την Αττική, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένας εμπορικός αμφορέας οξυπύθμενος, ακέραιος, Ελληνιστικών-Ρωμαϊκών χρόνων, έξι όστρακα αγγείων, Κλασικών-Ρωμαϊκών χρόνων και δυο νομίσματα Βυζαντινών-Αρχαίων χρόνων.

Όλα τα αρχαία αντικείμενα, κρίθηκαν από αρχαιολόγο ότι εμπίπτουν στο Νόμο περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και θα αποσταλούν στην οικεία Εφορία Αρχαιοτήτων.

Επίσης, στα σπίτια του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι μπρελόκ, δύο αεροβόλα όπλα, το ένα πιστόλι και το άλλο περίστροφο, καθώς και 10 μεταλλικές αμπούλες, 47 σουγιάδες-στιλέτα, 31 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους 7,7 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, η νομιμότητα της κατοχής των οποίων εξετάζεται.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ενήργησε η ασφάλεια Κορίνθου, προέκυψε ότι ο 35χρονος, είχε προμηθευτεί την ποσότητα κάνναβης από τον 33χρονο, τον περασμένο μήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των 450 ευρώ.

Επίσης, στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα ιδιοκτησίας του, για το οποίο είχε δηλώσει ψευδώς κλοπή, προκειμένου να εισπράξει την ασφαλιστική κάλυψη για την κλοπή, από την ασφαλιστική εταιρία.

Οι δυο δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, ώστε να διαπιστωθεί η προέλευση των αρχαίων.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013, 03:07