Ένας συνδυασμός κατασταλτικών και διεγερτικών ουσιών, ηρεμιστικά χάπια και κοκαΐνη ανιχνεύτηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στον οργανισμό της 10χρονης Μαρκέλλας όπως προκύπτει από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Οι άγνωστοι δράστες φέρεται να έδωσαν στη Μαρκέλλα κατά τις ώρες που ήταν εξαφανισμένη, ηρεμιστικά χάπια που προκαλούν αμνησία και επιφέρουν μείωση των αναστολών, και κοκαΐνη που κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό ακριβώς το κοκτέιλ ναρκωτικών και ηρεμιστικών, που φέρεται να χορηγήθηκαν στην ανήλικη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, προβληματίζει τις αρχές που καλούνται να λύσουν τον γρίφο: Γνώριζαν, εκείνοι που της τα χορήγησαν την αντίθετη δράση τους; Αν ναι, τότε το γεγονός αυτό μπορεί να δείχνει κάτι για το κίνητρο της απαγωγής;

Μάλιστα, η λήψη ναρκωτικών φαρμάκων πιθανότατα να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε η ίδια αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.

Που ψάχνει η αστυνομία τους δράστες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, οι αστυνομικές έρευνες επεκτείνονται τώρα και σε περιοχές στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, όπου είναι πιθανό να έχουν διαφύγει οι δράστες μετά την αρπαγή της ανήλικης.

Το πρόσωπο που αναζητούν οι Αρχές φαίνεται ότι προέρχεται από το ευρύτερο περιβάλλον της Μαρκέλλας και είναι γνωστό στην οικογένεια. Αναγνωρίστηκε δε, κατά τις ίδιες πηγές, από την ίδια την ανήλικη, αλλά προς το παρόν το κίνητρο της πράξης παραμένει αδιευκρίνιστο και ενδεχομένως αυτό να αποσαφηνιστεί μόλις εντοπιστεί και εξεταστεί από τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα Ανηλίκων ο μεγάλος της αδελφός, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της αδελφής του.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης