Κύκλωμα σωματεμπόρων που φυλάκιζαν αλλοδαπές σε διαμέρισμα στο κέντρο των Αθηνών και εξανάγκαζαν τις γυναίκες να εκδίδονται, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων.

Πρόκειται για πέντε Ρουμάνους και τρεις ημεδαπές οι οποίοι συνελήφθησαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, αρπαγή, βιασμό και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργανωμένη σπείρα, που λειτουργούσε ως γραφείο εύρεσης εργασίας, προσκαλούσε κοπέλες από τη Ρουμανία να έρθουν στην Ελλάδα και να εργαστούν ως καθαρίστριες.

Ωστόσο, μόλις οι απροστάτευτες γυναίκες έφταναν στην Αθήνα οδηγούνταν σε διαμέρισμα και ύστερα από το ξυλοδαρμό και τον εξαναγκασμό να χρησιμοποιούν ναρκωτικές ουσίες προωθούνταν σε οίκους ανοχής.

Η εξάρθρωση της οργάνωσης ήταν αποτέλεσμα της κατάθεσης ενός θύματος που κατόρθωσε να αποδράσει από το κολαστήριο και να απευθυνθεί στις Αρχές. Μετά από έρευνες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης, ενώ σε συνεργασία με τις ρουμανικές αρχές αναζητούνται και εκείνοι που στρατολογούσαν τις γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο διαμέρισμα-φυλακή- φυλάσσονταν τρεις ακόμη Ρουμάνες ενώ κατασχέθηκαν ένα πολυτελές Ι.Χ. αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό 3.800 ευρώ καθώς και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Στις τέσσερις γυναίκες θύματα, παρασχέθηκε άμεσα αρωγή και προστασία και φιλοξενούνται ασφαλώς σε ξενώνα, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να χαρακτηριστούν «θύματα εμπορίας ανθρώπων» και επιστρέψουν στην πατρίδα τους όπως επιθυμούν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης