Τμήμα της έρευνας για την ποιότητα του πόσιμου νερού της Ξάνθης που διενήργησε από τις 9 Ιουνίου έως και τις 20 Ιουνίου 2013 στην περιοχή το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών έχει στη διάθεσή του το ThrakiToday.com.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη στην οποία προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΚΟΕ κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την ανίχνευση κολοβακτηριδίων στο πόσιμο νερό τόσο της Ξάνθης όσο και της Σταυρούπολης, το θέμα έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησαν αντίστοιχα δημοσιεύματα αλλά και έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία σχετικά με την ποιότητα του νερού, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ τόσο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και δια του Τύπου να εμφανίζεται καθησυχαστικός χαρακτηρίζοντας μάλιστα το πόσιμο νερό της περιοχής «διαμάντι».

Ωστόσο παρά τις έως τώρα αόριστες αναφορές σχετικά με τις μετρήσεις γύρω από την ποιότητα του νερού δεν έχουν κοινοποιηθεί δημοσίως σχετικά αποτελέσματα, παρά μόνο υπάρχουν παραπομπές προφορικές σε ελέγχους του ΙΓΜΕ του ΑΠΘ και ενός πιστοποιημένου εργαστηρίου από την Αλεξανδρούπολη.

Από τα στοιχεία προκύπτει ωστόσο πως σε έρευνα του ΠΑΚΟΕ εντοπίστηκαν κολοβακτηρίδια στο νερό του 4ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και σε νερό ταβέρνας στην Παλιά Πόλη, γεγονός που σύμφωνα με τους ερευνητές του ΠΑΚΟΕ σημαίνει πως «υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο της πόλης ή στο εσωτερικό δίκτυο των σημείων δειγματοληψίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείγματα ελήφθησαν στις 11 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη, του 2013 από τις 10 π.μ. ως τις 12 μ.μ. με όλους τους ενδεδειγμένους κανόνες της Ε.Ε. και στάλθηκαν αμέσως σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια του ΠΑΚΟΕ για αναλύσεις. Τα σημεία δειγματοληψίας ήταν πέντε και συγκεκριμένα ήταν τα εξής: ταβέρνα «Παλαιά Πόλις», καφετέρια «Formula», 5ο γυμνάσιο Ξάνθης, 4ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης και Νέστος Hotel.

2. Μικροβιολογικές Αναλύσεις

Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί της 12ης Ιουνίου του 2013 και τα αποτελέσματα εξήχθησαν στις 15 Ιουνίου ,ημέρα Σάββατο.

3. Αποτελέσματα

Πηγή: thrakitoday

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης