Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης το απόγευμα του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σχοινάς: «Ξεδιάντροπη και αήθης η επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, η οποία κατέστησε την πόλη πανευρωπαϊκή είδηση για τους λανθασμένους λόγους» Ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τη Δευτέρα έκανε λόγο για «ξεδιάντροπη και αήθη επίθεση» κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, η οποία κατέστησε την πόλη «πανευρωπαϊκή είδηση για τους λανθασμένους λόγους».

Ξεκινώντας την ομιλία του από το βήμα της ανοιχτής συνεδρίασης της 43ης ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο κ. Σχοινάς εξέφρασε τη συμπαράσταση και τη συμπάθειά του στον κ. Μπουτάρη, και τόνισε: «Η Θεσσαλονίκη μεγαλούργησε στο βάθος των αιώνων σαν σταυροδρόμι πολιτισμών και σημείο όπου συναντιούνται κουλτούρες και αντιλήψεις, και έτσι και θα μεγαλουργήσει. Κι οτιδήποτε ανατρέπει αυτήν την αντίληψη είναι καταδικαστέο, και σίγουρα ως κάποιος που παρακολουθεί τον ευρωπαϊκό Τύπο δεν θα ήθελα να διαβάζω αυτά που διάβασα τις τελευταίες ημέρες, τη Θεσσαλονίκη να γίνεται πανευρωπαϊκή είδηση για τους λανθασμένους λόγους. Θα ήθελα η Θεσσαλονίκη να είναι καλή είδηση στην Ευρώπη και τον κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η στιγμή της επίθεσης σε νέο βίντεο
Εν τω μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδε νέο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης. Το βίντεο εικονίζει άτομα να καταδιώκουν και να χτυπούν τον δήμαρχο, ο οποίος φυγαδεύεται έως το αυτοκίνητό του από τους σωματοφύλακές του και ολιγομελή ομάδα αστυνομικών. Την ώρα που το όχημα ξεκινά, οι δράστες σπάνε το πίσω παράθυρο με κλοτσιές.


Στο Αυτόφωρο την Τετάρτη οι τρεις συλληφθέντες – Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας με το παιδί στην αγκαλιά

Έως τώρα έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ένας είναι ανήλικος κι έχει παραπεμφθεί στο αρμόδιο δικαστήριο. Η δίκη των υπόλοιπων τριών αναβλήθηκε έως την ΤετάρτηΈως τώρα έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ένας είναι ανήλικος κι έχει παραπεμφθεί στο αρμόδιο δικαστήριο. Η δίκη των υπόλοιπων τριών αναβλήθηκε έως την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες θα παρουσιαστούν την Τετάρτη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Υπενθυμίζεται ότι η υπεράσπισή τους κατέθεσε αίτημα αναβολής, το οποίο έγινε δεκτό, ωστόσο μέχρι τότε το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της κράτησής τους.

Οι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 20, 20 και 36 ετών, παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
«Ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Ο νεαρός δεν είναι οργανωμένος σε κανέναν χώρο πολιτικό ή άλλου είδους και είχε κατέβει στην εκδήλωση ως Πόντιος» είπε η δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων, τονίζοντας ότι ο πελάτης της έχει μετανιώσει για τις πράξεις του.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη έξι πρόσωπα που εκτιμάται πως εμπλέκονται στην επίθεση, ανάμεσά τους κι ένας άνδρας που έχει ένα παιδί στην αγκαλιά του.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης