Σε 2,5 μήνες υπομονής και συστηματικής δουλειάς και σε στοχευμένη δράση δύο μυστικών αστυνομικών, μεταφράζεται η επιτυχία σύλληψης τεσσάρων αλλοδαπών, μελών κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Οι επαφές έμπειρων αστυνομικών με τους Αλβανούς που ήθελαν να ρίξουν στην αγορά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών διήρκεσαν τόσο όσο έπρεπε, ώστε τελικά η όλη αστυνομική επιχείρηση να οδηγήσει στη σύλληψή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 22 Απριλίου, στην ευρύτερη περιοχή της Μουσθένης Καβάλας.

Εκεί κλείστηκε το ραντεβού με τους Αλβανούς διακινητές ναρκωτικών που δεν γνώριζαν ότι τόσο καιρό συνομιλούσαν με αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Είχαν προηγηθεί εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών, από τις οποίες προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες αποτελούν μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στην ελληνική επικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση φέρνει ενώπιον της Δικαιοσύνης τέσσερις αλλοδαπούς, μέλη κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, που αναζητούσαν αγοραστές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 65, 44, 41 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληματική συμμορία και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε επίσης η συμμετοχή στη σπείρα ακόμη τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 25, 25, 29 και 34 ετών, που είχαν τον ρόλο του μεταφορέα των ναρκωτικών, οι οποίοι είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας για παρόμοιες υποθέσεις.

Οι συλλήψεις των παραπάνω, σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», έγιναν σε προγενέστερο διάστημα σε Καστοριά και Φλώρινα, με τη βοήθεια δύο μυστικών αστυνομικών από την Κομοτηνή που κατάφεραν να εισέλθουν εντός της εγκληματικής ομάδας. Οι συλλήψεις αυτές είχαν οδηγήσει τότε στην κατάσχεση άλλων 250 κιλών ναρκωτικών.

Η επιτυχία των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής έγκειται στο ότι προσέγγισαν και τελικά συνέλαβαν ορισμένα από τα πρωτοκλασάτα μέλη αυτής της ομάδας διακινητών. Πρόκειται για άτομα που είχαν εντοπιστεί και στο παρελθόν για την παράνομη δράση τους, αλλά με ψευδή στοιχεία κατάφερναν να διαφεύγουν.

Στο ραντεβού που κλείστηκε με τους τέσσερις δράστες, κατόπιν τηλεφωνικών και άλλων επαφών, αυτοί επιχείρησαν να πουλήσουν στους αστυνομικούς από την Κομοτηνή, που εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές, περίπου 112 κιλά ακατέργαστη κάνναβη.

Συνολικά κατασχέθηκαν 18 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 111.936 γραμμαρίων, δύο αυτοκίνητα και επτά κινητά τηλέφωνα. Στα κρατητήρια της Κομοτηνής μεταφέρθηκαν οι τέσσερις Αλβανοί, ενώ παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Καβάλας, καθώς η σύλληψή τους έγινε στην περιοχή της Μουσθένης. Οι δύο έχουν ήδη προφυλακιστεί, ενώ οι άλλοι δύο απολογούνται σήμερα Παρασκευή. Την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Πηγή: xronos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης