Κομοτηνή: Γιορτή στο μπλόκο των αγροτών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, 20:49
Κομοτηνή: Γιορτή στο μπλόκο των αγροτών
Η πρώτη γιορτή που τιτλοφορείται «Αγροτών Έργα» πραγματοποιείται αύριο στο μπλόκο των παραγωγών που βρίσκεται στο 5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κομοτηνής-Ιάσμου.

Η γιορτή θα είναι ανοιχτή για το κοινό και την διοργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν φαγητά με τοπικά προϊόντα και το κεντρικό μήνυμα της δράσης έχει να κάνει με την «ανάδειξη της δυνατότητας που υπάρχει σήμερα να παράγονται τοπικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, που ωστόσο κινδυνεύει να εκλείψει λόγω των μνημονιακών πολιτικών στον πρωτογενή τομέα».

Οι αγρότες της Ροδόπης βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο ύψος της διασταύρωσης του δυτικού κόμβου Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού από το πρωί της Τετάρτης και δεν αναμένεται να φύγουν από εκεί πριν από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας την προσεχή Κυριακή, διεκδικώντας θεσμικές παρεμβάσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις για τον πρωτογενή τομέα.

Δεν αποκλείουν μάλιστα και παράταση των κινητοποιήσεών τους, ανάλογα με τις διαθέσεις της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από την κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, 20:49