Στην πλατεία Ειρήνης διαδήλωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, μαζί με συνδικάτα, κατά του «αντεργατικού» νομοσχεδίου που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση. Περί των 50 ατόμων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης και μετέφεραν το μήνυμα: «Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο ‘ανάπτυξη παντού’ είναι νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες».

Η διαδήλωση ξεκίνησε περί των 11 σήμερα Τετάρτη 2/10, ημέρα απεργίας, με το πανό να φέρει το μήνυμα «αγώνας ενάντια στην σύγχρονη σκλαβιά για τις σύγχρονες ανάγκες μας». Στο κάλεσμα αναφέρονταν μεταξύ άλλων τα εξής:  «Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων, που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ νέου την ανάπτυξή τους. Τώρα είναι ώρα κάθε σωματείο, κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε εργαζόμενος να πάρει στα χέρια του την κατάσταση. Αυτός ο αγώνας αφορά την ίδια την ύπαρξη των συνδικάτων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» να μην περάσει! Να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα σωματεία μας και την απεργία».

Πηγή: xronos.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης