Κομπογιαννίτης γιατρός κυκλοφορούσε με Ferrari και ιδιωτικό jet!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014, 10:32
Κομπογιαννίτης γιατρός κυκλοφορούσε με Ferrari και ιδιωτικό jet!
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Eπί 13 ολόκληρα χρόνια ένας γιατρός… μαϊμού, εκτελούσε καθήκοντα διευθυντή Γενικής Ιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου, χωρίς να γίνει αντιληπτός! Ο Ι.Κ. διετέλεσε διευθυντής στο εν λόγω Περιφερειακό Ιατρείο έχοντας μόνο ένα πλαστό πτυχίο στην κατοχή του.
Η απάτη έγινε γνωστή πριν από λίγες μόλις ημέρες, στις 15 Μαΐου, όταν με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη ανακλήθηκε ο διορισμός του.

Διευθυντής χωρίς πτυχίο!

Ο Ι.Κ. είχε τίτλους σπουδών από το Πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, και πιο συγκεκριμένα στον τότε γενικό διευθυντή Υπηρεσιών Υγείας Πέτρο Μπακόπουλο, οι οποίοι ωστόσο ήταν πλαστοί.

Η απόφαση του διορισμού του στη συγκεκριμένη θέση δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000. Για να διοριστεί θεωρείτο αρκετή η αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ καθώς και οι επικυρωμένες μεταφράσεις των πιστοποιητικών από την αστυνομία.

Εν έτει 1993 ο Ι.Κ. αποκτά από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης τους επαγγέλματος. Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.

Ζωή σαν… παραμύθι


Στα 13 χρόνια που διετέλεσε διευθυντής Γενικής Ιατρικής, ο κομπογιαννίτης γιατρός διαβιούσε μία ζωή γεμάτη… χλιδή. Χαρακτηριστικό είναι ότι κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Πόρισμα-καταπέλτης

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται ότι πολίτης κατήγγειλε τον Ι.Κ στο υπουργείο Υγείας. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης. Με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες.

Επιπλέον, όπως έλεγε το πόρισμα, ο φάκελος στο υπουργείο Υγείας για την επιλογή του ως Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου είχε εξαφανισθεί. Το ίδιο και ο υποτιθέμενος γιατρός, ο οποίος από τον Ιούλιο του 2013 δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στη θέση του. Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αλλά δεν παρουσιάστηκε για να απολογηθεί. Όπως λένε οι πληροφορίες, παραμένει «εξαφανισμένος» παρά το γεγονός πως εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Με πληροφορίες από το capital.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014, 14:35