Το Κουκάκι, μια περιοχή που αναπτύχθηκε ξαφνικά και ανεξέλεγκτα, τα τελευταία χρόνια με πολλά προβλήματα για τους κατοίκους της, επισκέφτηκε ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  με τον συνδυασμό του «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη, μαζί με τον υποψήφιο διαμερισματικό σύμβουλο, στο Α’ διαμέρισμα της Αθήνας, τον Ευάγγελο (Άκη) Τσομάκη. 

Η περιοχή αυτή δείχνει θύμα της επιτυχίας της. Η δημιουργία του Μουσείου της Ακρόπολης και η αλματώδης αύξηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων (τρίτη σε ανάπτυξη Airbnb περιοχή στον κόσμο) επιβάρυναν ασφυκτικά την κυκλοφορία στην περιοχή, πολύ περισσότερο που οι λιγοστές θέσεις πάρκινγκ καταλήφθηκαν από τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκίνητων. Οι κάτοικοι, αλλά και οι καταστηματάρχες της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν την παρέμβαση του δήμου. Μια λύση που συζητείται και από τους ίδιους   θα ήταν η παροχή ειδικής κάρτας σε κατοίκους και καταστηματάρχες, για διευκολύνσεις σχετικά με τη στάθμευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Αν κάποιος περάσει τη Βεΐκου ή τη Δημητρακοπούλου, θα δει λουκέτα σε καταστήματα, γιατί απλώς η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής άλλαξε τον χαρακτήρα της και απομάκρυνε τους παλαιούς κατοίκους και καταναλωτές. Θα δει απαράδεκτα βρόμικους δρόμους, γεμάτους λακκούβες, με σπασμένα πεζοδρόμια, εγκαταλελειμμένα παλιά σπίτια που έχουν γίνει εστίες μόλυνσης, πλατείες αφρόντιστες, κάδους σκουπιδιών ξέχειλους και δρόμους χωρίς φωτισμό. Ο πλούτος δεν φτάνει εδώ, δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα.

Λίγο πιο κάτω, η πόλη πλημμυρίζει όταν βρέχει, όλα τα νερά από τα φραγμένα φρεάτια φτάνουν στα καταστήματα και την πλήρως εγκαταλελειμμένη πλατεία το «Περιβολάκι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κουκάκι ήταν ταυτισμένο με την παιδική χαρά του, τη μοναδική στην περιοχή. Ο χώρος αυτός σήμερα εξυπηρετεί εκατοντάδες οικογένειες και αίτημά τους είναι να τοποθετηθεί ένα στέγαστρο στον χώρο άθλησης,  ώστε να χρησιμοποιείται από τα παιδιά και τον χειμώνα. Αντ’ αυτού σήμερα υπάρχουν κάτι σχισμένα πανιά, για δήθεν προστασία από τις καιρικές συνθήκες πάνω από υποτιθέμενα… καθίσματα για τους λιγοστούς θεατές.  

«Για τον συνδυασμό μας ”Αθήνα Ψηλά” και τον Κώστα Μπακογιάννη, προτεραιότητα έχει η καθημερινότητα και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των Αθηναίων, στις γειτονιές, με αναπλάσεις πλατειών, στους δρόμους, με ανακατασκευή ακόμα και διαπλάτυνση, όπου είναι δυνατόν των πεζοδρομίων, με φωτισμό και καθαριότητα παντού» λέει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος και προσθέτει πως η νέα δημοτική αρχή, όταν εκλεγεί θα ξεκινήσει, από τα μικρά, τα καθημερινά, για να νιώσουν οι κάτοικοι στο Κουκάκι και σε όλη την Αθήνα, πως έχουν έναν δήμο που ακούει, επιλύει προβλήματα και είναι δίπλα τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης