«Πόλεμο» με τη διοίκηση, παραμονές του Πάσχα, άνοιξαν οι εργαζόμενοι στον δήμο Νεάπολης – Συκεών με αφορμή τη λειτουργία των παιδικών σταθμών τις εργάσιμες ημέρες κατά την περίοδο των εορτών, που αποφάσισε η δημοτική αρχή.

Οι εργαζόμενοι, κυρίως το μόνιμο προσωπικό, αντέδρασαν σθεναρά στην απόφαση αυτή, ενώ κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για την παράνομη, όπως υποστηρίζουν, λειτουργία των σταθμών αυτές τις μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση του δήμου, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους εργαζόμενους γονείς, αποφάσισε τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες (Νεάπολη, Συκιές, Άγιο Παύλο και Πεύκα). Στην απόφαση αυτή, την οποία δημοσιοποίησε ο δήμος, αντέδρασαν έντονα οι εργαζόμενοι, υποστηρίζοντας ότι αντίκειται στη νομοθεσία (πρότυπο κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών), που προβλέπει τη διακοπή των σταθμών από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Παρασκευή πριν από την Κυριακή του Θωμά.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι εξαπολύουν επίθεση σε βάρος του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, που υποχρεώνει, όπως λένε, ορισμένους συμβασιούχους να προσέλθουν κανονικά στη δουλειά τους, υπό την απειλή της μη ανανέωσης της σύμβασής τους ή την απόλυσή τους.

Πηγή:makthes

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης