Κόντρα ΝΔ Θεσσαλονίκης-Μπουτάρη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013, 15:35
Κόντρα ΝΔ Θεσσαλονίκης-Μπουτάρη
Ως «αποκλειστικό υπεύθυνο της καθυστέρησης του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης επί μήνες» χαρακτηρίζει τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη η διοικούσα επιτροπή νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Με αφορμή τοποθέτηση του κ. Μπουτάρη στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «επιμένει να καταδικάζει την πόλη στις συνέπειες νέας μεγάλης καθυστέρησης του έργου κατασκευής του μετρό» κι ότι «καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα μεταξύ δήμου και αρμοδίων υπουργείων, υπέρ της συνύπαρξης μετρό και αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου με προσωρινή απόσπαση, την οποία προβλέπουν και οι μελέτες, που ο ίδιος είχε επικαλεστεί».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ:

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, με την έωλη επιχειρηματολογία του στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έδειξε ότι επιμένει να καταδικάζει την πόλη στις συνέπειες νέας μεγάλης καθυστέρησης του έργου κατασκευής του μετρό.

Ταυτόχρονα «δωρίζει» στην κατασκευαστική κοινοπραξία την ευκαιρία να τεκμηριώσει διεκδικήσεις σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των φορολογουμένων.

Για να τα κάνει αυτά, ο κ. Μπουτάρης καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα μεταξύ Δήμου και αρμοδίων υπουργείων, υπέρ της συνύπαρξης μετρό και αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου με προσωρινή απόσπαση, την οποία προβλέπουν και οι μελέτες που ο ίδιος είχε επικαλεστεί.

Ο κ. Μπουτάρης, εδώ και μήνες -και στο εξής χωρίς καμία δικαιολογία- είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος της καθυστέρησης του έργου και υπόλογος για τις συνέπειές της σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, της Θεσσαλονίκης και των πολιτών.Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013, 18:26