Κορυφώνεται σήμερα και αύριο η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα προς τα νησιά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ακτοπλόων, η κίνηση για τις Κυκλάδες αναμένεται εφέτος να παρουσιάσει αύξηση κατά 4% σε σχέση με πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 22 δρομολόγια, από τη Ραφήνα 12 για τις Κυκλάδες και έξι για το Μαρμάρι, ενώ έξι δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από το Λαύριο.

Τη Μεγάλη Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά εκτελέστηκαν 16 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 14.954 επιβάτες για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 2.458 Ι.Χ. οχήματα, 775 φορτηγά και 351 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 28 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 4.817 επιβάτες, 781 Ι.Χ. οχήματα 46 φορτηγά και 127 δίκυκλα.

Από τη Ραφήνα εκτελέστηκαν 10 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 2.946 επιβάτες, 853 Ι.Χ. οχήματα, 70 φορτηγά και 60 δίκυκλα. Από το Λαύριο έγιναν πέντε δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 1.302 επιβάτες, 339 Ι.Χ. οχήματα, 32 φορτηγά και 15 δίκυκλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει και σήμερα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών των πλοίων, ενώ συστήνεται σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου μία ώρα νωρίτερα, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες προσφέρουν και εφέτος, λόγω του Πάσχα, εκπτώσεις και προσφορές, ενώ από την Παρασκευή 30/3/2018 μέχρι και την Κυριακή 15/4/2018 οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν σε νησιά της χώρας θα μπορούν να λάβουν έκπτωση 50% στα εισιτήρια των ιδίων, καθώς και στα ναύλα των Ι.Χ. και δικύκλων τους, για μετακινήσεις από και προς τα νησιά που υπηρετούν με την προσκόμιση βεβαίωσης.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη δράση είναι: AEGEAN SPEED LINES, ANEK LINES , BLUE STAR FERRIES, FAST FERRIES, GOLDEN STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS, IONISSOS FERRIES, KEFALONIAN LINES, LEVANTE FERRIES, MINOAN LINES, SEAJET, SUPERFAST FERRIES, ZANTE FERRIES, ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης