Στην Κόρινθο κυκλοφορούσαν «κόκκινες μπλούζες» και το «χώμα» ήταν καλής ποιότητας. Η «κότα» πήγαινε και ερχόταν και φορούσε «άσπρες μπλούζες». Αυτές ήταν μερικές από τις κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματο ςδιακίνησης ναρκωτικών. Αστυνομικοί από υπηρεσίες της Πελοποννήσου πέρασαν χειροπέδες σε 33 άτομα και εξάρθρωσαν τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις. «Κόκκινες μπλούζες» και «χώμα» ήταν η ηρωίνη ενώ «κότα» και «άσπρες μπλούζες», η κοκαΐνη.

Οι συλληφθέντες, 21 άνδρες, ηλικίας από 22 έως 55 ετών και 12 γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 44 ετών, είχαν οι περισσότεροι ποινικό παρελθόν και δρούσαν από τον Ιούνιο του 2020. Η διακίνηση δεν σταματούσε καθόλου και οι ποσότητες των ναρκωτικών ήταν κρυμμένες είτε μέσα στα αυτοκίνητα τους είτε σε κρύπτες στα σπίτια τους. Όσο για τα κέρδη; Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, «τα χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη βιοποριστικών και άλλων αναγκών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις που έκαναν οι αστυνομικοί «εντόπισαν ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 749,8 γραμμαρίων,ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 122 γραμμαρίων,ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 61,1 γραμμαρίων, ένα περίστροφο, δυο κυνηγητικά όπλα, 36 κινητά τηλέφωνα, δυο ζυγαριές ακριβείας, δώδεκα οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και 18000 ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι Αρχές, θέλοντας να αποδυναμώσουν το κύκλωμα, είχαν κατασχέσει και άλλες ποσότητες ναρκωτικών ενώ συνεχίζουν τις έρευνες «προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης