Στο μονομελές πρωτοδικείο Κορίνθου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η δίκη μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός κατά του δημοσιογράφου Λάκη Γιαννιδάκη, διαχειριστή της ηλεκτρονικής εφημερίδας sfedona.gr .

Στην αίθουσα υπήρξε πρωτόγνωρη ένταση με πρωταγωνιστή τον Δήμαρχο Κορινθίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της δίκης και ενώ εξετάζονταν οι μάρτυρες κατηγορίας Γεώργιος Φαρμάκης και Χαράλαμπος Ντιγκιρλάκης (και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου και πρώην αντιδήμαρχοί του) ο δήμαρχος διαφώνησε προφανώς με τις ερωτήσεις της εισαγγελέως και σηκώθηκε φωνάζοντας από το ακροατήριο, ενώ επιτέθηκε κατά της Εισαγγελέως της έδρας κας Σιδέρη. «Αυτή είναι η Δικαιοσύνη, αυτοί ήσαστε , κάνετε μούγκα εκεί που θέλετε» φώναζε ο Δήμαρχος έχοντας ξεχάσει προφανώς ότι βρισκόταν σε αίθουσα δικαστηρίου αντιδρώντας στις ερωτήσεις της εισαγγελέως.

Αρχικά η Εισαγγελεύς παρέμεινε ψύχραιμη αλλά ενώ συνέχιζε την λεκτική επίθεσή του ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός με σκληρές φράσεις κατά της Εισαγγελέως και της Δικαιοσύνης αναγκάστηκε να του απαντήσει με δυνατή φωνή : « Γιατί είμαι απαράδεκτη; Επειδή δεν κάνω τις ερωτήσεις που θα θέλατε εσείς;»

Και ενώ ο δήμαρχος συνέχιζε έξαλλος στο ίδιο μοτίβο ο πρόεδρος αναγκάστηκε να διακόψει για 15 περίπου λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την έναρξη και πάλι της διαδικασίας η Εισαγγελέας είπε : «Ζητώ συγγνώμη από το ακροατήριο που έπεσα στο επίπεδο του κ. Πνευματικού.»

Ταυτόχρονα όμως η γνωστή δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Γιαχνάκη που παραβρισκόταν στην δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης του δημοσιογράφου Λάκη Γιαννιδάκη κατήγγειλε στο Δικαστήριο ότι στο σύντομο διάλλειμα δέχτηκε λεκτική επίθεση με απειλές του συνηγόρου του Δημάρχου Μιχάλη Χατζή.

Μάλιστα η κα Γιαχνάκη έκανε γνωστό ενώπιον του Δικαστηρίου ότι θα αναφέρει τον κ.Μιχάλη Χατζή στον δικηγορικό του σύλλογο, διότι ο δικηγόρος προσπάθησε να εκφοβίσει τη μάρτυρα η οποία ήταν εκεί για να καταθέσει υπέρ της ελευθερίας του τύπου και της έννοιας της σάτυρος για την οποία δικαζόταν ο δημοσιογράφος κ Γιαννιδάκης.

Όλα αυτά συνέβησαν παρουσία του ακροατηρίου και πολλών δικηγόρων οι οποίοι παρακολουθούσαν με ξεχωριστό ενδιαφέρον την δίκη.

Αρκετοί ήταν αυτοί που έμειναν έκπληκτοι επειδή η Εισαγγελέας παρά την ανήκουστη και απροκάλυπτη επίθεση που δέχτηκε από τον Δήμαρχο Κορινθίων δεν ζήτησε από τα αστυνομικά όργανα που βρίσκονταν στην αίθουσα να συλλάβουν τον Δήμαρχο και να δικαστεί με την διαδικασία του αυτόφωρου για περιύβριση της Δικαιοσύνης.

Να πούμε ότι λίγο πριν διακοπεί η δίκη η Εισαγγελέας κυρία Σιδέρη η οποία φαίνεται να κτίζει μια λαμπρή καριέρα στον τομέα της και να μην επηρεάζεται απο συμπεριφορές τοπικών αρχών , απέβαλε από το ακροατήριο τον αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μελέτη για απαράδεκτη συμπεριφορά!

Η Δίκη τελικά διακόπηκε μετά από 8 ώρες ακροαματική διαδικασία μέσα σε ένταση και θα συνεχιστεί στις 20.1.2.16 με την απολογία του κ. Λάκη Γιαννιδάκη και την αγόρευση των δικηγόρων.

Να σημειώσουμε οτι ο κύριος Γιαννιδάκης κατηγορείται για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του δημάρχου Κορίνθου κυρίου Πνευματικού διοτι σε σειρά δημοσιευμάτων του ,τον παρουσίαζε ως Καντάφι , Χίτλερ σχολιάζοντας παράλληλα τα κακώς κείμενα του δήμου ,κατα τη γνώμη του, με αιχμηρό λόγο.

Γι άλλη μια φορά η Ελευθεροτυπία και η ελευθερία έκφρασης προσπαθείται να ποινικοποιηθεί σε μια εποχή που οι δημοσιογραφοι δολοφονούνται φιμώνονται και διώκονται σε χώρες, όπως στην Τουρκία, τη Μέση Ανατολή αλλά και σε καθεστωτικά κράτη! Ας ελπίσουμε, ότι η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει.

Πηγή: briefing news

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης