Σε συνολικά 63 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης κατά τον μήνα Ιούλιο, όπως μεταδίδει το xanthinea. 

Παρά το γεγονός ότι τον Ιούνιο αλλά και τον Μάιο η Ξάνθη φάνηκε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον γύρω από την εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα, παρουσιάζοντας μεγάλο “επιδημιολογικό φορτίο”, όπως αναφερόταν, ο Ιούλιος έδειξε μια πτώση στον αριθμό των κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά στη χώρα καταγράφηκαν 1.096 νέα κρούσματα Covid-19, εκ των οποίων τα 610 χαρακτηρίζονται ως «εγχώρια» (55,7%) μιας και εντοπίστηκαν σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες.

 Περισσότερα από 7000 τεστ πραγματοποιηθήκαν μέσα σε ενάμιση μήνα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι στην Ξάνθη, σε αντίθεση με τις άλλες περιοχές της χώρας, διενεργήθηκαν επί σειρά ημερών μαζικές δειγματοληψίες για Covid-19, γεγονός στο οποίο αποδίδεται και η αντίστοιχα μεγάλη καταγραφή κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα εκτός από τεστ κορωνοϊού (περισσότερα από 7.000), τα οποία πραγματοποιήθηκαν μαζικά στους δήμους Ξάνθης και Μύκης, έγιναν και τεστ αντισωμάτων.

Τα αποτελέσματα των τελευταίων δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη, ωστόσο από τις πρώτες πληροφορίες καταγράφεται ένα εντυπωσιακό ποσοστό το οποίο αφορά τους κατοίκους του Εχίνου.

Το 40% των πολιτών από την εν λόγω περιοχή που συμμετείχε στο τεστ αντισωμάτων βρέθηκαν θετικοί σε αντισώματα, γεγονός που καταμαρτυρεί ότι ήρθαν σε επαφή με τον ιό.

Άλλωστε τα περισσότερα από τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Ξάνθη αφορούν κυρίως την ορεινή ζώνη και δη τον Δήμο Μύκης και τον Εχίνο.

Εκεί εντοπίζονται και οι περισσότεροι νεκροί που έχουν καταγραφεί ως θύματα του κορωνοϊού.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης