Ο συντονισμός των δράσεων με στόχο την προστασία των πολιτών αλλά και των εργαζομένων από τον κορωνoϊό, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον υπ. Υγείας Β. Κικίλια, στα γραφεία της Περιφέρειας, με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Α. Βαθιώτη και του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Ι. Σελίμη.

Ο κ. Πατούλης εστίασε στη σημασία της πρόληψης και στην προσπάθεια της αποτελεσματικής θωράκισης της χώρας από τον κορωνοϊό και στο πλαίσιο αυτό συνεχάρη τον υπ. Υγείας για την απόφαση αναστολής της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη συμβολή της Περιφέρειας στον κοινό αυτό αγώνα, υπογράμμισε ότι λαμβάνει όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται για την καλύτερη προάσπιση της υγείας των πολιτών, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ενημέρωση τους. Επίσης διαμήνυσε στον κ. Κικίλια πως θα συνδράμει στην προσπάθεια της κυβέρνησης και ο κ. Κικίλιας υποσχέθηκε ότι  θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Σε δηλώσεις τους μετά τη λήξη της συνάντησης ο περιφερειάρχης και ο υπουργός Υγείας τόνισαν: 

Όλοι μαζί δίνουμε μια μεγάλη μάχη και αυτή τη μάχη θέλουμε να την κερδίσουμε, θωρακίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χώρα και τους πολίτες. Στόχος μας είναι να επιβραδύνουμε την εξέλιξη αυτού του ιού και  να ενισχύσουμε τα μέτρα πρόληψης για την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. Ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση αντιμετωπίζουν την κατάσταση με σοβαρότητα, ψυχραιμία και τα αποτελέσματα είναι ορατά καθώς είμαστε η χώρα με τα λιγότερα δυνατά περιστατικά σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο πρέπει να είμαστε όλοι σε διαρκή επαγρύπνηση και να εντείνουμε τα μέτρα πρόληψης με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες πολιτών οι οποίοι θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν χώρους μεγάλων συναθροίσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Υγείας, χαρακτήρισε “χρήσιμη και επικοδομιτική” τη συνάντηση καθώς, όπως είπε, η Περιφέρεια Αττικής είναι σχεδόν η μισή Ελλάδα, με τις υπηρεσίες της διάσπαρτες σε όλη την επικράτειά της. Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, όλοι οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας και οι πολίτες πρέπει να έχουν σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση για τους κανόνες υγιεινής και για το πώς τηρούμε τους κανόνες αντισηψίας, για το πώς προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους αλλά και τους συμπολίτες μας που έχουν χρόνια προβλήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης