Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό θα ανακοινώσει σήμερα στις 15:30 η κυβέρνηση, από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθηνε έκκληση στους νέους για μεγαλύτερη προσοχή λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού, κατά τη διάρκεια της τακτικής σύσκεψης – που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης- το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε επίσης ότι θα υπάρχει αντίστοιχη προσπάθεια από την κυβέρνηση μέσα από κάποια σποτ τα οποία θα προετοιμαστούν, να τονιστεί ακριβώς αυτό το ζήτημα, αλλά πέρα των συμπληρωματικών μέτρων που θα ανακοινωθούν σήμερα «θα πρέπει για ακόμα μία φορά να σταθούμε στη σημασία της ατομικής ευθύνης».

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, είναι τα εξής:

  • Μοντέλο Πόρου στην Πάρο, μετά και την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων σε πάρτι του νησιού. Ουσιαστικά, θα πραγματοποιηθούν συνεχείς έλεγχοι και θα εκτελεστούν κατά γράμμα οι οδηγίες που είχαν δοθεί και στο νησί του Αργοσαρωνικιού. 
  • Επανέρχεται το 112 εντός της ημέρας, από το οποίο θα αποστέλλεται μήνυμα με συστάσεις και οδηγίες.
  • Συστάσεις για επταήμερη καραντίνα σε όλους τους νέους που θα έρχονται από διακοπές.  
  • Απαγορεύεται η εστίαση από τις 12 το βράδυ έως και τις 7 το πρωί σε Ύδρα και Σπέτσες.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσθεσε ότι η πολιτεία θα αναλάβει τις ευθύνες της «πολύ οργανωμένα, όπως το έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, ακούγοντας πάντα τις υποδείξεις των ειδικών και μη διστάζοντας να παίρνουμε μέτρα και νωρίτερα παρά αργότερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσοχή όσοι επιστρέφουν από διακοπές»

Ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι η σύσταση θα είναι πάρα πολύ αυστηρή, και πως όποιος επιστρέφει από τουριστικό προορισμό για μία εβδομάδα να φροντίζει να προσέχει.

«Τι σημαίνει να προσέχει; Να φοράει μάσκα όπου μπορεί και σίγουρα να κρατιέται σε απόσταση από τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους ανθρώπους που μπορεί να έχει στο σπίτι. Αν συγκατοικεί με ανθρώπους από τους οποίους δεν μπορεί να πάρει φυσική απόσταση να φοράει μάσκα και τουλάχιστον για μια εβδομάδα – μέχρι που να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν επιστρέφει με τον ιό στα αστικά κέντρα – να προστατεύσουμε αυτούς τους οποίους θέλουμε να φροντίζουμε περισσότερο» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης