Κορωνοϊός: Χωρίς καλεσμένους οι πολιτικοί γάμοι στον Δήμο Ηρακλείου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 15:11
Κορωνοϊός: Χωρίς καλεσμένους οι πολιτικοί γάμοι στον Δήμο Ηρακλείου

Μόνο με την παρουσία του ζευγαριού και των δύο μαρτύρων, χωρίς καλεσμένους, θα τελούνται πλέον οι πολιτικοί γάμοι στον Δήμο Ηρακλείου. Η απόφαση της δημοτικής αρχής ελήφθη με βάση το πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και εκτείνεται χρονικά μέχρι και τις 27 Μαρτίου 2020.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, όσοι επιθυμούν να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τον γάμο τους μπορούν να το πράξουν, απευθυνόμενοι στα αρμόδια τμήματα τηλεφωνικά στο 2813-409-164.

Μετρημένοι στα δάχτυλα οι καλεσμένοι στους πολιτικούς γάμους και στη Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού

Πλαφόν στο όριο των καλεσμένων στους πολιτικούς γάμους που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο δημαρχιακό μέγαρο βάζει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί από την πολιτεία για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο αριθμός των ατόμων που θα βρίσκονται στην αίθουσα για την τέλεση του μυστηρίου δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τους δέκα. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο αντιδήμαρχος, που θα διαβάζει τους όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης, και η γραμματέας για τις απαραίτητες υπογραφές. Επομένως, υποχρεωτικά στην αίθουσα θα βρίσκονται μόνο η νύφη και ο γαμπρός, οι δύο μάρτυρες και οι γονείς των μελλόνυμφων.

Αύριο, Τετάρτη, και μεθαύριο, Πέμπτη, αναμένεται να γίνουν οι πρώτοι πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης μετά τα νέα μέτρα που ελήφθησαν για τον κορωνοϊό και ήδη τα ζευγάρια ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τον αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργο Αβαρλή, για τον αυστηρό περιορισμό στον αριθμό των καλεσμένων τους.

«Ως Δήμος Θεσσαλονίκης λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τέλεση των πολιτικών γάμων και την αποφυγή συνωστισμού στην αίθουσα. Ξέρουμε ότι αρκετά ζευγάρια ίσως να ήθελαν περισσότερο κόσμο σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή, όμως λόγω της πανδημίας προέχει η δημόσια υγεία» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αβαρλής.

Στα αξιοσημείωτα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, είναι πως όλα τα ζευγάρια που είχαν προγραμματίσει να τελέσουν τον γάμο τους αυτό το διάστημα και τα σχέδιά τους «χτυπήθηκαν» από τον κορωνοϊό επέλεξαν να ακολουθήσουν τα νέα μέτρα και όχι να ακυρώσουν την τελετή.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 16:31