Έφοδο στην καμπίνα οχηματαγωγού πλοίου, μόλις το σκάφος προσέγγισε το λιμάνι της Κω, έκαναν το απόγευμα της Πέμπτης αστυνομικοί της Ασφάλειας Κω, οι οποίοι ήταν σε ανοιχτή γραμμή με συναδέλφους τους από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, καταφέρνοντας έτσι να ακινητοποιήσουν και να περάσουν χειροπέδες στη συνέχεια σε ζευγάρι Ρουμάνων, οι οποίοι φέρεται να είχαν αφαιρέσει 3.300 ευρώ από το ταμείο είσπραξης εισιτηρίων της κοιλάδας των Πεταλούδων.

Οι δύο υπήκοοι Ρουμανίας, σύμφωνα με όσα ανέφεραν μιλώντας στη «Ροδιακή» επιβάτες του πλοίου, αιφνιδιάστηκαν και δεν έφεραν καμία αντίσταση στους αστυνομικούς που εισέβαλαν στην καμπίνα τους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ζευγάρι κατηγορείται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης κι ενώ βρισκόταν στην είσοδο της κοιλάδας των Πεταλούδων κατάφερε με τη μέθοδο της απασχόλησης να αρπάξει ποσό της τάξεως των 3.300 ευρώ μέσα από το ταμείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο υπάλληλος, ευτυχώς, αντιλήφθηκε άμεσα το περιστατικό και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Διερχόμενοι συγκράτησαν τα χαρακτηριστικά των δύο Ρουμάνων και σημείωσαν τον αριθμό του οχήματος με το οποίο τράπηκαν σε φυγή.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών της περιοχής, αλλά οι δράστες κινήθηκαν γρήγορα και δεν μπόρεσαν να συλληφθούν.

Την έρευνα για τον εντοπισμό τους ανέλαβαν αξιωματικοί του Α.Τ. Ιαλυσού και όταν εντόπισαν ότι οι δύο υπήκοοι Ρουμανίας επιβιβάστηκαν σε πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά, σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στην Κω και το Λιμενικό Σώμα, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να μεταφερθούν στη Ρόδο και στη συνέχεια να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.
Πηγή: rodiaki.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης