Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ και της εμφάνισης του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος για κατασκοπεία 65χρονος, υπήκοος Γερμανίας, που συνελήφθη στο Πυλί, όταν κατελήφθη να φωτογραφίζει στρατιωτικό φυλάκιο.

Ο 65χρονος φέρεται να συνεργάστηκε με τις Αρχές και να ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, παραδεχόμενος τα αδικήματα που του αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ουσιαστικά ομολόγησε ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί της Κω και περιέγραψε τις διαδικασίες που ακολουθούσε σε μια άκρως διαφωτιστική κατάθεση.

Φέρεται ωστόσο να τόνισε ότι τα όσα στοιχεία συγκέντρωνε ήταν ήδη γνωστά και ήταν οφθαλμοφανή και ότι ουδέποτε άνοιξε κάποιο ντουλάπι ή εισχώρησε σε κάποιον χώρο για να αφαιρέσει απόρρητες πληροφορίες.

Θυμίζουμε ότι από την έρευνα προέκυψε, πως ο αλλοδαπός προσέγγισε προ τριημέρου με αυτοκίνητο στρατιωτικό φυλάκιο στο νησί της Κω και το φωτογράφιζε εξωτερικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω και το απόγευμα της ίδιας ημέρας εντόπισαν τον 65χρονο και το όχημά του.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης