Κοσμηματοπώλης: "Παρασύρθηκα από το πλήθος"

Κοσμηματοπώλης: "Παρασύρθηκα από το πλήθος"
Λυπημένος αλλά όχι μετανιωμένος, δήλωσε στην απολογία του ο κοσμηματοπώλης για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ο οποίος υποστήριξε πως ....παρασύρθηκε από όσους ήταν έξω από το κατάστημά του στη βίαιη αντίδρασή του, την περασμένη Παρασκευή με αποτέλεσμα να βρεθεί κατηγορούμενος ενώπιον της Δικαιοσύνης. «Ενήργησα υπό το κράτος έντονης ταραχής για την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας μου», φέρεται να είπε ο κοσμηματοπώλης στον ανακριτή. 

Ο συνήγορός του μάλιστα αν και ρωτήθηκε τρεις φορές από τους δημοσιογράφους εάν έχει μετανοιώσει, έστω και τώρα, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο εντολέας μου λυπάται για ό,τι συνέβη, αφού πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σκέφτεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρηση του».

​Ο κατηγορούμενος, ο οποίος με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, απολογούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε για το μαγαζί του όταν είδε ότι ο 33χρονος είχε ...χαλάσει τη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου τουΟ κατηγορούμενος, ο οποίος με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, απολογούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε για το μαγαζί του όταν είδε ότι ο 33χρονος είχε ...χαλάσει τη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου του. «Βρισκόμουν υπό το κράτος έντονης ταραχής λόγω της συμπεριφοράς του άνδρα. Είχε μπει παράνομα μέσα στο κατάστημά μου και είχε καταστρέψει πλήρως τη βιτρίνα του» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος ενώπιον του ανακριτή συμπληρώνοντας «Υπολαμβάνοντας, λόγω της αναστάτωσης του εσωτερικού του καταστήματος, της αφαίρεσης του πολύτιμου εμπορεύματος μου και επειδή δεν είχε φθάσει ακόμα η αστυνομία, και μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο να βγει ο άνδρας έξω σε κατάσταση αμόκ, ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της προσβαλλόμενης περιουσίας μου, παρασυρόμενος στην ατυχή αντίδρασή μου».

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Χάρης Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε σε δήλωσε του πως ο εντολέας του ένιωσε να απειλείται. «Ενήργησε υπό το καθεστώς ταραχής, διότι είδε το χώρο να παραβιάζεται, την περιουσία του να καταστρέφεται, και το θύμα να βγαίνει έξω από το μαγαζί του, κρατώντας ένα μαχαίρι» εξήγησε ο συνήγορος ο οποίος υπογράμμισε πως ο 73χρονος ενήργησε παρασυρόμενος από άλλους πολίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν.

«Ο εντολέας μου, εν μέσω της ταραχής του, παρασύρθηκε από τους άλλους πολίτες και ενήργησε κατά τον τρόπο που είδαμε στα βίντεο. Έχει αποκλειστεί από την ιατροδικαστική έκθεση ότι οι αμυχές και τα χτυπήματα οδήγησαν στο θάνατο» ανέφερε ο συνήγορος.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018, 19:17