Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εκδικάστηκε σήμερα, κατόπιν δύο αναβολών η υπόθεση διαζυγίου του γνωστού τραγουδιστή Κώστα Δόξα και της πρώην συζύγου του.

Το ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση από το 2018, και ο χωρισμός τους υπήρξε ιδιαίτερα επεισοδιακός αφού η πρώην σύζυγος του Κώστα Δόξα έχει καταθέσει σε βάρος του μηνύσεις και αγωγές για ξυλοδαρμό, βιαιότητα, προσβλητική και αδιάφορη συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς η γυναίκα κατήγγειλε συγκεκριμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ είχε δημοσιεύσει φωτογραφικό υλικό όπου όπως η ίδια είχε αναφέρει αποτυπώνονταν τα βίαια ξεσπάσματα του τραγουδιστή. Ο ίδιος είχε αντικρούσει τις κατηγορίες επισημαίνοντας ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Στο εφετείο ο πρώτος μάρτυρας που έλαβε τον λόγο ήταν ο αδερφός του κ. Δόξα, επίσης τραγουδιστής. «Υποτίθεται πως υπάρχει ένα σοβαρό περιστατικό βίας στο οποίο ο αδερφός μου δεν έχει καμία ευθύνη, δεν άπλωσε χέρι. Μου παραδέχτηκε βέβαια πως έχει κάνει λάθη και ζητούσε συγγνώμη από την σύζυγό του» ισχυρίστηκε αρχικά ο μάρτυρας στην κατάθεσή του, ωστόσο συμπλήρωσε πως αυτό έγινε καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Δόξας χειραγωγήθηκε για να πει πράγματα εναντίον του εαυτού του. «Η πρώην σύζυγός του προκαλούσε συνεχώς φασαρίες, ο αδερφός μου δεν ήταν βίαιος, είμαστε γενικά μια ήρεμη οικογένεια».

Τους ισχυρισμούς αυτούς επιχείρησε να αντικρούσει ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος παρουσίασε στο δικαστήριο το προσωπικό χειρόγραφο ημερολόγιο της πρώτης συζύγου του κ. Δόξα που τον κατηγορεί για ανάλογη κακοποιητική συμπεριφορά. Συγκεκριμένα αναγράφεται ότι στις 11 Μαρτίου του 2007, η τότε σύζυγός του Γ.Ψ. είχε σημειώσει τα εξής: «Τσακωμός με Κώστα. Με χτύπησε. Έκλαιγα… Πονάω, πονάω, πονάω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η δικηγόρος της καταγγέλλουσας του κ. Δόξα, Άρτεμις Διαλυνά, διάβασε στο δικαστήριο κάποια από τα μηνύματα που, σύμφωνα με την ίδια, αποδεικνύουν τη βιαιότητα του κ. Δόξα, καθώς αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «δεν περνάω καλά εξαιτίας της συμπεριφοράς σου, και δυστυχώς έχω ακόμα μελανιές», ενώ σε άλλο μήνυμα η γυναίκα γράφει «δεν περιμένω τίποτα, ξύλο με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Όταν σε ρώτησα γιατί με χτυπάς μου απάντησες πως γινόταν πάνω στα νεύρα σου ότι το κάνεις επειδή το ανέχομαι, είναι ένα μοτίβο που εμείς τσακωνόμαστε και εσύ με χτυπάς». Ο αδερφός του κ. Δόξα, ως μάρτυρας απάντησε πως δεν γνωρίζει τίποτα για αυτά τα μηνύματα και ανέφερε πως «η όλη συμπεριφορά της πρώην συζύγου στα social media αλλά και στα τηλεοπτικά κανάλια, μου δίνει την εντύπωση πως εμφανίζεται ως influencer».

Η δεύτερη μάρτυρας που κατέθεσε κατά την δικάσιμο, ξαδέρφη της καταγγέλλουσας και επίσης τραγουδίστρια, τόνισε πως η ίδια την είχε πάρει τηλέφωνο την ημέρα του καταγγελλόμενου ξυλοδαρμού (27 Απριλίου) όταν βρισκόταν βραδινές ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Συκεών. «Ήταν ταραγμένη, την συνάντησα και μου είπε πως την χτύπησε ο Κώστας και έπειτα πήγαμε μαζί στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Πονούσε πάρα πολύ στα χέρια και στο πρόσωπο. Ήταν πρησμένη σε αυτά τα σημεία. Ο Κώστας επέμενε να τα ξαναβρούν και της ζητούσε συγγνώμη, μέχρι που χώρισαν οριστικά τον Δεκέμβριο του 2020». Όταν ερωτήθηκε από την έδρα γιατί η πρώην σύζυγος δεν τον χώρισε όταν έγινε το βίαιο περιστατικό, η μάρτυρας απάντησε πως στόχος της ξαδέρφης της ήταν να σώσει την οικογένειά της και να δώσει ακόμη μια ευκαιρία.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Διαλυνάς έδειξε στην μάρτυρα φωτογραφίες που φαίνονται τα τραύματα της καταγγέλλουσας, με την μάρτυρα να απαντά πως «έτσι ακριβώς ήταν όταν την είδα από κοντά. Μου έχει δείξει μηνύματα που της μιλούσε με άσχημο τρόπο αλλά μηνύματα και εικόνες που είχε ανταλλάξει ο ίδιος και με άλλες γυναίκες».

Με την σειρά του, ο δικηγόρος του κ. Δόξα, ρώτησε την μάρτυρα από ποια πλευρά του προσώπου θεωρεί πως ο γνωστός καλλιτέχνης χτύπησε την καταγγέλλουσα, με την ίδια να απαντά πως ήταν η δεξιά. «Ξέρω πολύ καλά τι είδα», υποστήριξε.

Τέλος, η έδρα κάλεσε κατά την ακροαματική διαδικασία, τον τραγουδιστή κ. Δόξα, όπου και τον ρώτησε τον λόγο που ήθελε ο ίδιος να χωρίσουν με την πρώην σύζυγό του. «Η συνταγή δεν δένει. Ήμασταν πάντα σε σύγκρουση» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «δεν ταιριάζαμε καθόλου. Δεν μπορώ να παίξω ούτε με την κόρη μου, τσακωνόμασταν μονίμως. Σαν σχέση κάνει κακό στο σώμα και στην καρδιά. Δεν αντέχεις».

Παράλληλα, κάλεσε και την καταγγέλλουσα, όπου της έγινε η ίδια ερώτηση, με αυτήν να απαντά «ο άνθρωπος αυτός δεν άλλαξε ποτέ. Έχω κακοπεράσει στον γάμο, έχω ταλαιπωρηθεί τόσο τότε, όσο και τώρα με όλες αυτές τις διαδικασίες. Προσπαθώ να μεγαλώσω ένα παιδί. Θέλω την κρίση μου καθαρή, χωρίς να με κακοποιεί, να με απατά και να μου λέει ψέματα».

Πηγή thesstoday

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης