Κούγιας: «Ατσαλάκωτος και ψυχρός ο δράστης της ανθρωποκτονίας του 15χρονου στη Σαντορίνη»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016, 13:15
Κούγιας: «Ατσαλάκωτος και ψυχρός ο δράστης της ανθρωποκτονίας του 15χρονου στη Σαντορίνη»
Ανακοίνωση για την υπόθεση ανθρωποκτονίας στη Σαντορίνη, με θύμα τον 15χρονο Παναγιώτη Βαζακόπουλο, εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια.

Αναλυτικά:

Όπως σας είναι γνωστό, έχω αναλάβει μαζί με τους συνεργάτες μου το βήμα της πολιτικής αγωγής της γνωστής ανθρωποκτονίας στη Σαντορίνη με θύμα τον Βαζακόπουλο Παναγιώτη.

Μέχρι σήμερα προσπάθησα, σεβόμενος το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, να μην οξύνω με δηλώσεις το κλίμα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τόσο η οικογένεια του θύματος όσο και η οικογένεια του Βούλγαρου δράστη κατοικούν στη Σαντορίνη και καθημερινά συναντιούνται.

Καθημερινώς παρατηρώ τον συνάδελφό μου, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του δράστη, να κάνει σκληρές δηλώσεις, οι οποίες αγγίζουν τα όρια της ασέβειας και οι οποίες είναι δυνατόν να προκαλέσουν νόμιμες αντιδράσεις εις βάρος του τόσο από τους αστυνομικούς, οι οποίοι διενήργησαν την προανάκριση, όσο και από την κα Ανακρίτρια και την κα Εισαγγελέα Νάξου που συμμετέχουν στην τακτική ανάκριση.

Μετά τη μελέτη της δικογραφίας και μετά από συζητήσεις με μάρτυρες, οι οποίοι θα προταθούν να εξεταστούν κατά τη διαδικασία της ανακρίσεως, έχω να δηλώσω κατηγορηματικώς ότι τόσο κατά το χρονικό διάστημα της προανάκρισης, όσο και κατά τον χρόνο, κατά τον οποίο αφέθηκε ελεύθερος ο κατηγορούμενος, κανένας αστυνομικός (ήταν παρόντες έξι στο τμήμα) ουδέποτε -ούτε κατά τον χρόνο, κατά τον οποίο οδήγησε ο ίδιος τους αστυνομικούς, για να τους υποδείξει πού είχε εξαφανίσει το πτώμα- διεπίστωσε έστω και έναν μώλωπα στο σώμα του.

Σημειωτέον, όταν ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς στη χωματερή, για να τους υποδείξει τον τόπο και χρόνο που εξαφάνισε το πτώμα του θύματος, μετά την προανάκριση και την απολογία του ήταν παρόντες στη χωματερή ο αντιδήμαρχος Σαντορίνης αλλά και πέντε ακόμα υπάλληλοι της χωματερής. Όλοι αυτοί είδαν τον δράστη στην κυριολεξία ατσαλάκωτο και ψυχρό.

Ο δράστης εξετάστηκε ενόρκως ως μάρτυρας αρχικά την 6/11/2014 και έφυγε ελεύθερος, όπως ήρθε. Εξετάστηκε ενόρκως εκ νέου την 8/11/14 και στο τμήμα προσήλθε μόνος του, χωρίς να τον ενοχλήσει κανένας.

Την 10/11/2014, ελήφθη η πρώτη απολογία του και την 12/11/2014 η τρίτη και τελευταία απολογία του, παρουσία του συνηγόρου του.

Η Εισαγγελέας διέταξε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης με μοναδική αιτιολογία ότι εκκρεμούσαν οι απαντήσεις από το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών, κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και για κανέναν άλλο λόγο.

Εκείνο το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι στο τμήμα βρισκόταν ο δικηγόρος του, Γαβρίλης, τον οποίο έβλεπε συνεχώς το σύνολο των αστυνομικών του τμήματος, ο οποίος κάθε φορά που πήγαινε στο τμήμα, ερχόταν σε επαφή με τον κατηγορούμενο και δεν είναι αλήθεια αυτό, το οποίο ισχυρίζεται στις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, ότι δηλαδή δεν ήρθε σε επαφή με τον κατηγορούμενο ποτέ, όσο αυτός ήταν στο τμήμα.

Μάλιστα, εφόσον κριθεί από την κυρία Ανακρίτρια Νάξου κα Παρδάλη, να κληθούν να καταθέσουν για αυτό το γεγονός όλοι οι αστυνομικοί του τμήματος που είναι πρόθυμοι να καταθέσουν και για τη συμπεριφορά του δικηγόρου Γαβρίλη προς τον κατηγορούμενο στο ερώτημά του γιατί ομολόγησε, αφού κανείς δεν τον πίεσε, όπως ο ίδιος ο δικηγόρος είχε διαπιστώσει, αλλά και για τις φράσεις τις οποίες του είπε.

Το παρόν δελτίο τύπου είμαι αναγκασμένος να το εκδώσω, γιατί από τις δηλώσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου γίνεται μια ακραία προσπάθεια να εξουδετερωθεί η αυθόρμητη ομολογία του δράστη ότι αφαίρεσε τη ζωή του θύματος και μάλιστα με τρόπο και μέσα που ξεπερνούν κατά την κρίση μου κάθε όριο υπερασπιστικής συμπεριφοράς.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016, 14:05