Κούγιας κατά... δημοσιογράφου για τις νέες αποκαλύψεις περί Λιγνάδη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 11:47
Κούγιας κατά... δημοσιογράφου για τις νέες αποκαλύψεις περί Λιγνάδη

Με μηνύσεις προειδοποιεί ο Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος στις «αποκαλύψεις» περί επιστολών του Δημ. Λιγνάδη που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο Αλέξης Κούγιας στρέφει τα βέλη του σε γνωστό δημοσιογράφο, εκδότη κυριακάτικης εφημερίδας, και τον κατηγορεί για σειρά αξιόποινων πράξεων για τις οποίες θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. 

«Ο σοβαρός δημοσιογράφος, που έδωσε στον επικεφαλής του γραφείου μας, κ. Αλέξιο Κούγια, την πληροφορία ότι όλα ξεκινούν, γι’ αυτό άλλωστε προαναγγέλλει, είτε σε τηλεοπτικές εκπομπές, είτε στο site που διαθέτει, είτε στην εφημερίδα του, όσα μετά είτε καταγγέλλονται με τη μορφή μηνύσεων, είτε επέρχονται ως γεγονότα, όπως συνέβη με τις επιστολές, από έναν φιλόδοξο συνάδελφό του, ο οποίος ανευρίσκει τους εντελώς αναξιόπιστους (αρκεί με μια ματιά μόνο να τους δεις, είτε να τους ακούσεις, όπως άκουσε και είδε τον δήθεν βιασθέντα στην Επίδαυρο, στο γραφείο της Ανακρίτριας ο κ. Αλέξης Κούγιας) βιασθέντες και ακολούθως τους διοχετεύει στον ίδιο δικηγόρο-μάρτυρα, ο οποίος συντάσσει copyright μηνύσεις περί δήθεν βιασμού τους από τον εντολέα μας, αφού προηγουμένως δήθεν έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών και δήθεν τους έχει υπνώσει, αποδεικνύεται αληθινός μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια» αναφέρει ο κ. Κούγιας.

Αναφερόμενος σε αλληλογραφία του σκηνοθέτη, που δημοσιεύτηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο ποινικολόγος υπογραμμίζει:

«Το γεγονός ότι στην εφημερίδα του δημοσιογράφου, που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή, δημοσιοποιήθηκαν επιστολές από την απόρρητη προσωπική αλληλογραφία του εντολέως μας, κου Λιγνάδη, με μια προσωπική του σχέση με γυναίκα, την οποία επιστολή απέκτησε και δημοσιοποίησε στην εφημερίδα του, ο φιλόδοξος δημοσιογράφος, κατόπιν διαπράξεως από αυτόν του εγκλήματος της κλοπής και του αδικήματος της παράνομης δημοσιοποιήσεως προσωπικών δεδομένων, πράξεις για τις οποίες θα μηνυθεί και θα λογοδοτήσει στα δικαστήρια, επαληθεύει, χωρίς καμία αμφιβολία, την πληροφορία».

Ο κ. Κούγιας επιτίθεται και κατά της 19ης ανακρίτριας υποστηρίζοντας ότι είναι «αποδεδειγμένα προκατειλημμένη», ενώ της καταλογίζει παράνομες ενέργειες: «1. Από το ότι για πρώτη φορά στη διαδικασία της ανακρίσεως, μετά την απολογία του κατηγορουμένου κάλεσε τον δήθεν βιασθέντα στις 8/8/2015 σε σουίτα ξενοδοχείου της Επιδαύρου να αλλάξει την κατάθεσή του και να μεταθέσει την ημερομηνία του δήθεν βιασμού του, αφού οι δύο προηγούμενες ημερομηνίες, 9 αρχικά και 8 Αυγούστου του 2015 μετέπειτα, είχαν διαψευστεί από τα αδιάσειστα στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ο Λιγνάδης ήταν στην Ιθάκη και να την κάνουν μαζί με τον δήθεν καταγγέλλοντα 25/7/2015 και 2. Το ότι ενεργώντας ως άμεσος συνεργάτης του δημοσιογράφου, για να δώσει νομιμότητα στην παράνομη συμπεριφορά του και να τον καταξιώσει επαγγελματικά, διέταξε, μετά τη χρήση από τον δημοσιογράφο των παρανόμως αποκτηθεισών επιστολών, συμπληρωματική έρευνα το Σάββατο στο σημείο που παράνομα εισήλθε ο δημοσιογράφος τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς και πάλι την παρουσία του κ. Λιγνάδη ή του κ. Κούγια».

Καταλήγοντας την ανακοίνωσή του, ζητάει από την ανακρίτρια «να κάνει επιτέλους δεκτό το αίτημά μας και να πραγματοποιηθούν οι ανακριτικές πράξεις της αυτοψίας και της κατ’ αντιπαράσταση εξετάσεως του κου Λιγνάδη με τον δήθεν από αυτόν βιασθέντα, ας καθορίσουν όποια ημερομηνία θέλουν, αφού ανακαλύψουν επιτέλους κάποιο ξενοδοχείο στην Επίδαυρο και αφού προηγουμένως αναζητήσει η κα Ανακρίτρια αντικειμενικά στοιχεία, αλλά και καταθέσεις μαρτύρων, έστω και ενός μάρτυρος που να επιβεβαιώνει την παρουσία του κου Λιγνάδη, σε οποιαδήποτε ημερομηνία, μαζί με τον δήθεν βιασθέντα σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της Επιδαύρου. Καλές ήταν οι δυσφημιστικές εντυπώσεις και το πάρτι στα ΜΜΕ εις βάρος του κου Λιγνάδη όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά το ψέμα έχει πολύ κοντά πόδια».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 12:20