Κουμπαράδες από ανακυκλώσιμα υλικά για το παιδικό χωριό SOS

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012, 12:56
Κουμπαράδες από ανακυκλώσιμα υλικά για το παιδικό χωριό SOS
«Αφού χρήμα δεν έχουμε/ ή όπως λέν παράδες/ κόντρα στην κρίση φιάχνουμε/ στη ΔΡΑΣΗ κουμπαράδες.../ Ό,τι ανακυκλώνεται/ το χρησιμοποιούμε/ για ένα σκοπό το κάνουμε/ κι όλες μαζί μπορούμε...». Με αυτό το οκτάστιχο -προτροπή που αναρτήθηκε σε ιστολόγιο, περισσότερες από 100 γυναίκες από όλη την Ελλάδα ένωσαν τις… δημιουργικές τους δυνάμεις και έφτιαξαν μόνες τους ευφάνταστους κουμπαράδες για το παιδικό χωριό SOS, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

«Η αρχική ιδέα ήταν να φτιάξουμε, μόνο από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, κουμπαράδες οι οποίοι θα πωληθούν και τα έσοδα θα διατεθούν στη συνέχεια, στο παιδικό χωριό» αναφέρει στο ΑΜΠΕ η Ρένα Χριστοδούλου, μέλος της ομάδας Ελληνίδων blogger που πήρε τη σχετική πρωτοβουλία. Η πρόσκληση πριν από μερικούς μήνες έγινε μέσω του blog http://drasigreekblogger.blogspot.gr και η ανταπόκριση ήταν τεράστια αφού η κ.Χριστοδούλου έλαβε μέχρι στιγμής 655 κουμπαράδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς πολλές γυναίκες έφτιαξαν και έστειλαν παραπάνω από έναν κουμπαρά η κάθε μία.

«Μιλάμε για κουμπαράδες από κουτιά κάθε είδους, από μπογιές, καφέδες, δημητριακά, παπούτσια, κουμπαράδες φτιαγμένους από κυπελάκια του καφέ, παλιά… επιτραπέζια ρολόγια, πεπιεσμένο χαρτί, γυάλινα βαζάκια, ακόμη και από ρολό… τουαλέτας» λέει η κ.Χριστοδούλου διευκρινίζοντας ότι οι κουμπαράδες θα πωλούνται από 5 έως 25 ευρώ. Ηδη πάντως φωτογραφίες όλων των κουμπαράδων είναι αναρτημένες στο blog, με το όνομα της κάθε δημιουργού ενώ κάποιες απ΄αυτές έχουν «ανεβάσει» και φωτογραφίες από όλα τα στάδια κατασκευής των κουμπαράδων τους.

Να σημειωθεί ότι οι Ελληνίδες blogger είχαν πραγματοποιήσει πέρσι παρόμοια φιλανθρωπική δράση, με την πώληση χειροποίητων συρταριών- έργων τέχνης προκειμένου να ενισχύσουν τον Σύλλογο Καρινοπαθών.

Φέτος, η έκθεση χειροποίητων κουμπαράδων θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 9 Δεκεμβρίου στο φουαγιέ του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012, 12:59