Η φρικιαστική είδηση του βασανισμού μιας οικιακής βοηθού, που εργαζόταν σε σπίτι στην Ιστιαία, από τον γιο της υπερήλικης την οποία φρόντιζε, και τους φίλους του, δεν άφησε ασυγκίνητη την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Καθώς και η ίδια έχει νιώσει στο πετσί της τη βία, εξέδωσε ανακοίνωση για την άτυχη Αναστασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάτι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Κάτι έχει χαλάσει μέσα στους ανθρώπους. Κάτι που βγάζει τον χειρότερο εαυτό τους. Μόνο στην εποχή της δουλείας υπήρχαν αφέντες που πίστευαν ότι έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους σκλάβους τους. Αυτοί οι άνθρωποι που βασάνισαν και εξευτέλισαν την Αναστασία δεν πρέπει απλώς να τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Πρέπει να απομονωθούν από την κοινωνία. Να ντρέπονται να κυκλοφορήσουν. Και η νέα κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει τις μετανάστριες και τους μετανάστες να νιώσουν προστατευμένοι, ασφαλείς και ικανοί να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, και ατομικά και συλλογικά, μέσα από τα συνδικάτα τους. Και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Δεν αντιδρώ απλώς γιατί η Αναστασία είναι συμπατριώτισσά μου και κινδύνεψε να πάθει κάτι που έπαθα κι εγώ. Αντιδρώ κι αγανακτώ που, λίγες μέρες από τότε που βγήκε η νέα κυβέρνηση και φύσηξε ένας άλλος αέρας στην κοινωνία, υπήρξαν άνθρωποι που πίστευαν ότι ένα έγκλημα σαν αυτό που έκαναν θα μείνει ατιμώρητο. Πρέπει γρήγορα να τους διαψεύσουμε. Η Αναστασία πρέπει να νιώσει την αλληλεγγύη όλων μας.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

A.A.

Διαβάστε επίσης: Βασάνισαν οικιακή βοηθό και την πέταξαν σε χαντάκι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης