Αλλαγή σκυτάλης στον Δήμο Κοζάνης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019, 11:40
Αλλαγή σκυτάλης στον Δήμο Κοζάνης

Την υπόσχεση ότι με κορμό την «Ενότητα», τον «ισχυρότερο συνδυασμό» στο νέο δημοτικό συμβούλιο, θα δημιουργηθεί «ευρύτερη συσπείρωση, που σε συνεργασία με του εργαζομένους στον δήμο θα οδηγήσει την Κοζάνη σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία», έδωσε αμέσως μετά την οριστικοποίηση του νικηφόρου αποτελέσματος ο νέος δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι άμεσα ξεκινούν οι επαφές και οι ενημερωτικές συναντήσεις, «ώστε από την πρώτη του Σεπτέμβρη, μαζί με τους πολίτες, να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη νέα πορεία για τον δήμο μας».

Ο κ. Μαλούτας είχε εκλεγεί δήμαρχος Κοζάνης το 2011, έχασε στις εκλογές το 2014 από τον Λευτέρη Ιωαννίδη και χθες κέρδισε με 55,41% και 16.389 ψήφους τον αντίπαλό του, ο οποίος έλαβε ποσοστό 44,59% και 13.187 ψήφους.

Ο Λευτέρης Ιωαννίδης, περιστοιχισμένος από συνεργάτες και συμβούλους του στο εκλογικό του κέντρο, δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του αποτελέσματος και προανήγγειλε ότι «η αναλυτική απολογιστική συζήτηση για το τι πήγε λάθος θα γίνει στα συλλογικά όργανα της κίνησης». Υπογράμμισε ότι δόθηκε σκληρή μάχη και πρόσθεσε: «Το αποτέλεσμα δεν το περιμέναμε και ούτε το αξίζαμε». Κατέληξε λέγοντας ότι η αυτοδιοικητική κίνηση στην οποία ηγείται «ήρθε να αλλάξει τα πράγματα στον δήμο κι όχι να αλλάξει η ίδια, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία».

Ο Λάζαρος Μαλούτας προέρχεται από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ και ο Λευτέρης Ιωαννίδης από τους Οικολόγους. Αμέσως μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος στο εκλογικό γραφείο του νικητή της βραδιάς στήθηκε γλέντι με ορχήστρες χάλκινων, που έπαιζαν παραδοσιακούς σκοπούς της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019, 11:40