Σε μια σεμνή τελετή στο Τσοτίλι Κοζάνης έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη που τραυματίστηκε βαριά το 2007 από πυρά κακοποιών σε αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά της Κρήτης και μερικά χρόνια αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Συνάδελφοι του από την Κρήτη, την Κοζάνη, την Αθήνα, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ από την Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας καθώς και η σύζυγός του με την κόρη του και μέλη της οικογένειάς του από το Τσοτίλι ήταν παρόντες για να τιμήσουν την μνήμη του. Ο πρώην επιτελάρχης αντιστράτηγος εα Στέφανος Σκότης σημείωσε ότι “όλοι εμείς αλλά και η πολιτεία δεν πρέπει να ξεχνάμε τις οικογένειες των αστυνομικών που χάνονται στο καθήκον και πως δεν εξαντλούνται όλα με την δημιουργία ενός μνημείου για την μνήμη τους”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Βοϊου Δημήτρης Λαμπρόπουλος μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προχώρησε στην παραχώρηση της έκτασης για την δημιουργία του μνημείου ενώ ο Σύλλογος Φίλων αστυνομικών Αττικής συνέβαλε στην ανέγερσή του.

Μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων οι οργανωτές παράδωσαν σε ένδειξη τιμής την ελληνική σημαία στην κόρη του αδικοχαμένου ειδικού φρουρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες: kozan.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης