Κρατούσαν τον ομοεθνή τους για λύτρα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010, 00:04
Κρατούσαν τον ομοεθνή τους για λύτρα
Σπείρα Πακιστανών απαγωγέων εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Η σπείρα κρατούσε παράνομα 24χρονο, επίσης Πακιστανό, και ζητούσε χρήματα για την απελευθέρωσή του.

Η εξάρθρωση έγινε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Α’ Τμήματος Ασφάλειας Περιστερίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, την σπείρα αποτελούσαν τέσσερις υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας από 24 έως 30 χρόνων, οι οποίοι, αφού αφαίρεσαν τα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα του 24χρονου ομοεθνή τους, τον κρατούσαν παράνομα σε παράπηγμα στη θέση «Υψώματα» Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Αυτό συνέβη, όταν 24χρονος ταξίδεψε από την Αθήνα, κάποια στιγμή μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, για δουλειά στη Βόρεια Ελλάδα.

Μάλιστα, οι δράστες ήρθαν σε επικοινωνία με τη μητέρα και την αδελφή του στο Πακιστάν, ζητώντας τους το ποσό των 10.000 ευρώ που θα κατέθεταν σε τράπεζα του εξωτερικού, για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Όμως, ο 24χρονος κατόρθωσε να τους ξεφύγει και, αφού εντοπίστηκε από περιπολικό της αστυνομίας στο Ωραιόκαστρο, περιέγραψε τι είχε περάσει.

Υστέρα από επέμβαση των αστυνομικών στο παράπηγμα, συνελήφθησαν οι τρεις από τους τέσσερις δράστες.

Στον ίδιο χώρο, επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι Ζάσταβα, ένα πιστόλι κρότου, τριάντα εννιά κυνηγετικά φυσίγγια και τέσσερα φυσίγγια περιστρόφου Μάγκνουμ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010, 00:04