Είναι γνωστή η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα δημόσια σχολεία της χώρας. Αίθουσες χωρίς θέρμανση τον χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι, σοβάδες που πέφτουν στα κεφάλια των μαθητών, τουαλέτες σε κακά χάλια κ.ο.κ.

Αφήνουμε στην άκρη τις όποιες εκπαιδευτικές δυσλειτουργίες, καθώς ο μαθητής έχει την κρίση και την επιλογή αργότερα στα πανεπιστήμια να διαλέξει τη σωστή πλευρά της ιστορίας και των επιστημών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προβλήματα όμως που προκαλούνται από φυσικά φαινόμενα σε κτήρια ακατάλληλα κάνουν ακόμη και αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα στην εκπαίδευση εξαιρετικά δύσκολο σε μια χώρα που κατά τα άλλα θέλει να συγκαταλέγεται στις λεγόμενες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές!

Μια βροχή σαν τη σημερινή επαναφέρει το κτηριακό πρόβλημα των σχολείων και κάποιοι διευθυντές αναγκάστηκαν να στείλουν και πάλι επιστολές στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου της Αθήνας, ώστε να γίνουν τουλάχιστον τα αναγκαία ακόμη και για τη δημόσια υγεία.

Όπως, για παράδειγμα, να καλυφθούν γυμνά καλώδια ηλεκτροδότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν συζητάμε, δε, για τα νερά της βροχής, τα οποία μπαίνουν από τα παράθυρα, ή την υγρασία που διαβρώνει τους τοίχους.

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το zougla.gr από σχολείο της Αθήνας είναι ενδεικτικές της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα σχολεία της πρωτεύουσας.

Και οι αρμόδιοι θα πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν, ώστε να προσφέρουν σε καθηγητές και μαθητές τις στοιχειώδεις συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης