Κραυγή αγωνίας από γονείς, τα παιδιά των οποίων χάθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα σε δρόμους του Νομού Χανίων και κάνουν έκκληση να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα στην άσφαλτο.

«Όχι άλλη απώλεια αθώων ανθρώπων» τονίζουν σε επιστολή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρουν:

«Όλοι εμείς που βιώνουμε στο πετσί μας την απώλεια ενός δικού μας ανθρώπου από τροχαία δυστυχήματα, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, κάνουμε έκκληση τις άγιες αυτές ημέρες να μην βαφτεί η άσφαλτος με άλλο αίμα. Όχι άλλη απώλεια αθώων ανθρώπων. Όχι άλλα κλειστά σπίτια.

Απευθυνόμαστε στους γονείς και ζητάμε να δείξουν περισσότερη αγάπη στα παιδιά τους και να είναι κοντά τους, ούτως ώστε να τα προστατεύσουν από εφήμερες απολαύσεις που έχουν οδυνηρές συνέπειες στα παιδιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα παιδιά τα ίδια και τα καλούμε να αγαπήσουν την ζωή, το ομορφότερο δώρο της ύπαρξής μας. Να φορούν κράνη, να δένουν τις ζώνες ασφαλείας και προπάντων να μην αναπτύσσουν ταχύτητα.

Στους καθηγητές, να αναλάβουν δράση, πέρα και έξω από τα μαθήματα, να καθοδηγήσουν σωστά τις ψυχές των μαθητών τους, μακριά από τις ακραίες, επικίνδυνες και οριακές επιλογές που η ηλικία τους ενίοτε τους καθοδηγεί.

Στην πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, να αφήσουν τις φιέστες και τις εξαγγελίες και να φτιάξουν δρόμους ασφαλείς για τους πολίτες.

Τέλος, απευθυνόμαστε σε όλους και τους λέμε ότι δεν χρειάζεται να βιώσουν την απώλεια ενός ανθρώπου του στενού τους περιβάλλοντος προκειμένου να προβληματιστούν και να πράξουν τα αυτονόητα.

Ας αγκαλιάσουμε κάθε πρωτοβουλία ενάντια στα τροχαία δυστυχήματα, όπως το Σύλλογο ΠΡΟ.Τ.Α. και ας γίνουμε φορείς μιας αληθινής αντίδρασης απέναντι σε ένα κοινωνικό πρόβλημα που αντί να μειώνεται, γιγαντώνεται.

Η επιστολή μας αυτή ας είναι μια κραυγή αγωνίας για να μην υπάρξει άλλος γονιός στην θέση μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Οικογένειες:
Χουρδάκη Εμμανουήλ
Δρακάκη Κων/νου
Μελετάκη Παναγιώτη
Σταύρου Πολέντα
Γεωργίας Καλλιβρετάκη – Αποστολάκη
Γαλανάκη Ευάγγελου».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης