Με κολώνες της ΔΕΗ μεν αλλά χωρίς φωτισμό δε το νησιωτικό σύμπλεγμα των Διαποντίων Νήσων. Στους Οθωνούς οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι καθώς όταν νυχτώνει το λιμάνι του Άμμου μένει σκοτεινό.

Τους καλοκαιρινούς μήνες οι κάτοικοι αναγκάζονται με δική τους πρωτοβουλία να τοποθετούν γεννήτριες για να ηλεκτροδοτήσουν το λιμάνι.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όλο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης έγκειται στη “λανθασμένη” μελέτη που είχε δημοπρατηθεί πριν χρόνια για το έργο του φωτισμού στο λιμάνι των Οθωνών, όταν ο μελετητής αμέλησε να εντάξει και την ηλεκτρική καλωδιακή σύνδεση των κολόνων, μεταξύ τους, με αποτέλεσμα όταν ανέλαβε ο εργολάβος να εκτελέσει το έργο όπως ακριβώς ήταν η μελέτη.

Το έργο κόστισε περίπου 100.000 ευρώ, αλλά το λιμάνι “δεν είδε ποτέ το φως του”. Έτσι, ο Άμμος, που το καλοκαίρι φιλοξενεί εκατοντάδες ιστιοπλοϊκά, αλλά είναι και το βασικό λιμάνι της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, παραμένει το βράδυ σκοτεινός».

Μετά από το χρόνιο αίτημα των κατοίκων φαίνεται να γίνεται μία προσπάθεια προκειμένου να προκύψει μία νέα συμπληρωματική μελέτη από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ώστε αυτό το παράδοξο ζήτημα να λυθεί, με τους κατοίκους να παραμένουν χρόνια τώρα απογοητευμένοι από την εγκατάλειψη του νησιού τους στο έλεος του Θεού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης