Συντονιστείτε στο zougla radio

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η πρωτεύουσα, μετά από κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) και των έξι Εργατικών Κέντρων της Αττικής, σε όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες. Στις 11.00 το πρωί ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος και την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας.

Αναλυτικά απεργούν:

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

ΗΛΠΑΠ (Τρόλεϊ) 17 Ιανουαρίου 2012, στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:30 & 22:00 έως λήξη βάρδιας

Λεωφορεία – Τρόλεϊ: Στάση εργασίας αναμένεται από τις 5:00 π.μ έως τις 7:30 και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Το πρωί η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα έχει γίνει έως τις 08:00 π.μ, ενώ το βράδυ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 21:00.

ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός) 17 Ιανουαρίου 2012 στάση εργασίας 05:00 ως τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά θα λειτουργήσει σήμερα ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο Μέσο Σταθερής Τροχιάς, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη η απεργία του ΕΚΑ με δύο ολιγόωρες στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 05:00 ως τις 07:30 και από τις 22:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Από τις 07:00 έως τις 22:00 θα κυκλοφορούν τα τρόλεϊ και από τις 09:00 έως τις 22:00 το τραμ. 

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00, ενώ ο Προαστιακός δεν θα κινηθεί από τις 07:00 έως τις 22:00

Στο τραμ, οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιημένοι από τις 05:00 έως τις 07:00, από τις 10.00 έως τις 13.00 του προσωπικού όλων των κλάδων που έχουν έδρα την Αττική με εξαίρεση τους κλάδους που εμπλέκονται στην κυκλοφορία της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη και από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα (00:00) όλου του προσωπικού των γραμμών: Αεροδρομίου – Κιάτου, Σταθμός ΑΙΡ – Χαλκίδας και Πειραιά – Λιόσια (και αντίστροφα).

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν πήραν τελικά απόφαση χθες για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και θα εξετάσουν το θέμα την προσεχή εβδομάδα.

Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες:

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω συμμετοχής στη 24ωρη παννατική απεργία, πέντε ναυτεργατικών σωματείων, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που συμμετέχουν στην σημερινή κινητοποίηση είναι αυτά της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών- Ναυαγοσωστικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων, η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της να μη συμμετάσχει στην 24ωρη παναττική απεργία, απορρίπτοντας την πρόταση με 8 κατά και 2 λευκά σε σύνολο 15. 

Σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία αναφέρουν «ότι πάνω από ένα χρόνο διατηρείται το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, οι στρατιές των ανέργων διογκώνονται, ενώ ελάχιστοι ναυτεργάτες παίρνουν ακόμα και αυτό το επίδομα ντροπής των 295 ευρώ, χωρίς κοινωνικοασφαλιστική προστασία». 

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι, με πολυνομοσχέδιο, η πλήρης άρση του καμποτάζ θα επεκταθεί εκτός από την κρουαζιέρα και στην ακτοπλοΐα, αναφέρεται ότι το ΝΑΤ εντάχθηκε από 1/1/2012 στο Υπουργείο Εργασίας και γίνεται λόγος για πρόσθετες φοροαπαλλαγές στο εφοπλιστικό κεφάλαιο. 

«Οι ναυτεργάτες θα βρίσκονται στους καταπέλτες των πλοίων στις 17 Γενάρη», τονίζεται, τέλος, στην ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων. 
Καλό θα είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν πριν από την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

ΟΜΕ-ΟΤΕ

Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση των Εργατικών Κέντρων Αττικής έχει εκφράσει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας τα σωματεία – μέλη της με αποφάσεις τους να συμμετάσχουν δυναμικά τόσο στην απεργία όσο και στη συγκέντρωση.

ΟΕΝΓΕ

Και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κάλεσε τις Ενώσεις και τις γενικές συνελεύσεις των Νοσοκομείων να συμμετάσχουν στην απεργία.

ΜΜΕ

Σαρανταοκτάωρη απεργία σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από τις 06.00 μέχρι και την Πέμπτη στις 06.00 έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Εκπαιδευτικοί

Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει για σήμερα δύο παναττικές στάσεις εργασίας από τις 11.00 – 14.00 και από 14.00 – 17.00 και καλεί τα μέλη της στην συγκέντρωση της πλατείας Κλαυθμώνος. Παράλληλα και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος έχει προγραμματίσει για την Τρίτη δίωρη στάση εργασίας «προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του Λεκανοπεδίου στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την ίδια ημέρα. Οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι μπορούν να κηρύξουν επιπλέον στάση εργασίας για τη διευκόλυνση των συναδέλφων».

Τραπεζικοί υπάλληλοι

Επίσης σε απεργία προχωρεί και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας. Σε ανακοίνωση της σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι «εργαζόμενοι στις Τράπεζες έχουν τους δικούς τους λόγους να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά στις κυβερνητικές και εργοδοτικές επιθέσεις και να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία».

Δικηγόροι

Παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας για άλλες δύο ημέρες, δηλαδή Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, καθώς το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) αποφάσισε να συνεχίσει την αποχή που θα έληγε σήμερα Τρίτη.

Παράλληλα, σήμερα συνεδριάζει η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων για να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Τη συμπαράστασή της στην παναττική απεργία εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών και Σωματείων μελών της να πάρουν μέρος στις 11.00 το πρωί, στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης