«Είμαι άνθρωπος, δεν είμαι σκουπίδι». Με αυτά τα λόγια επιχειρηματίας από τη Σάμο, ο οποίος κρατείται για την υπόθεση των πλαστών χαρτονομισμάτων που προκάλεσε πολλές συζητήσεις στο νησί, περιγράφει στη zougla.gr την τραγική κατάσταση που βιώνει επί 21 ημέρες στα κρατητήρια.

Η περιπέτεια ξεκινά την 1η Μαρτίου. Δύο αδέλφια, 43 και 46 ετών, παραπέμπονται με την κατηγορία της απόπειρας προμήθειας και κατοχής πλαστών χαρτονομισμάτων, ύψους 1 εκατ. ευρώ, έπειτα από καταγγελία ενός 26χρονου από τη Γουινέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως περιγράφει στη zougla.gr, παρέμεινε κρατούμενος στη Σάμο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Χίου.

Εκεί οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές. Δεκάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε ένα μικρό δωμάτιο, το οποίο δεν έχει θέρμανση, ούτε ζεστό νερό. «Δεν βγαίνουμε στο προαύλιο, υπάρχει μία τουαλέτα για 17 άτομα, φοράμε τα ίδια ρούχα επί 21 ημέρες» αναφέρει ο κ. Κεφαλάς στη zougla.gr.

Η μεταγωγή του καθυστερεί, λόγω και των κινητοποιήσεων των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο… Ο ίδιος επιμένει για την αθωότητά του, αλλά παράλληλα απευθύνει έκκληση για τη μεταγωγή του στη φυλακή. Η αστυνομία, πάντως, συνεχίζει τις έρευνές της για την υπόθεση που αναστάτωσε το νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε την καταγγελία στη zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης