Στον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου διαμαρτυρήθηκαν σήμερα οι κάτοικοι της Πλακιώτισσας, επειδή, έξι χρόνια μετά τον καθορισμό του ύψους των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών τους, δεν έχουν πάρει ακόμη στα χέρια τους τα χρήματα.

Στην Περιφέρεια Κρήτης βρέθηκαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής της Πλακιώτισσας στην Άνω Μεσαρά, όπου σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο κατασκευής του φράγματος, ενός μεγάλου και κρίσιμου έργου, προϋπολογισμού περίπου 12 εκ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για τη μη απόδοση των χρημάτων που έχουν καθοριστεί ως αποζημιώσεις για τις απαλλοτριωμένες ιδιοκτησίες τους.

Οι περίπου 600 δικαιούχοι περιμένουν από το 2005 τα χρήματα που τους αναλογούν, καθώς τότε έγιναν οι απαλλοτριώσεις των ιδιοκτησιών τους. Ωστόσο, παρά το ότι το έργο κατασκευής του φράγματος είναι σε εξέλιξη, οι ιδιοκτήτες δεν έχουν πάρει τα λεφτά τους, καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης των δικαιούχων.

Η αναγνώριση των δικαιούχων γίνεται δικαστικώς, για ομάδες των 60 ιδιοκτητών. Το τελευταίο δικαστήριο, ωστόσο, αναβλήθηκε καθώς ο Συνήγορος του Δημοσίου προέβαλε ένσταση επί των επιμετρήσεων, που «συνθέτουν» το ποσό των – περίπου – 30 εκ. ευρώ για τις αποζημιώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για «εμπαιγμό και κοροϊδία» έκαναν λόγο οι διαμαρτυρόμενοι δικαιούχοι, που αποζημιώσεις ακούνε και… αποζημιώσεις δε βλέπουνε, ενώ συνάντησαν τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και την αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Θεανώ Βρέντζου, στους οποίους εξέθεσαν το πρόβλημα.

Πηγή: Cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης