Δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, τη δική του και των ανήλικων παιδιών του ζητεί ένας 37χρονος άνεργος από την Αμαλιάδα.

«Δεν θέλω να στείλω τα παιδιά μου στο ίδρυμα» είναι η κραυγή αγωνίας του 37χρονου, που βλέπει να τον εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του, όσο διαπιστώνει αδιαφορία απέναντι στον ίδιο και την οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνεργος τα τελευταία πέντε αναζητεί το μεροκάματο και δεν διστάζει να δουλέψει ακόμη και για 5 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό για τον ίδιο, τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του, το 18 μηνών κοριτσάκι του και το 8 μηνών αγόρι του.

Μοναδικοί συμπαραστάτες του το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας, που τον βοηθούν με τρόφιμα.

Ωστόσο, οι ανάγκες δεν περιορίζονται στο φαγητό, καθώς οι λογαριασμοί «τρέχουν», ενώ απειλείται άμεσα να μείνει χωρίς ρεύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζήτησα βοήθεια από την εκκλησία, πήγα ότι χαρτιά μου ζήτησαν, αλλά τελικά μου είπαν ότι δεν γίνεται τίποτα. Αρρώστησε το παιδί μου και ήμουν στο νοσοκομείο του Πύργου και τελικά με βοήθησαν με τα φάρμακα το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Ερυθρός Σταυρός της Αμαλιάδας. Ευχαριστώ πολύ την πρόεδρο την Μαρία Χριστοφόρου που μου πήρε τη μάσκα για το άσθμα του παιδιού μου. Πρέπει να πληρώσω το ρεύμα, το ενοίκιο και δεν έχω τίποτα. Πώς θα ταΐσω τα παιδιά μου;» διερωτάται ο 37χρονος.

Ο απελπισμένος άνδρας απευθύνθηκε και στον δήμο, αλλά ούτε εκεί βρήκε συμπαράσταση.

«Καθημερινά με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου. Σκέφτομαι πώς θα επιβιώσουμε. Δεν θέλω να στείλω τα παιδιά μου σε ίδρυμα. Παρακαλώ πολύ, όποιον μπορεί, να με βοηθήσει, για να μπορέσω και εγώ να αναστήσω τα δύο αγγελούδια μου» είναι η έκκληση του 37χρονου προς την κοινωνία, με την ευχή να εισακουσθεί η φωνή του.

Με πληροφορίες από το patrisnews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης