Στον δρόμο βρίσκονται από νωρίς το πρωί μαθητές και γονείς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο στην Τύλισο λόγω έλλειψης προσωπικού και υποχρηματοδότησης των δομών τους.

Για σήμερα, εν τω μεταξύ, είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην Τύλισο Ηρακλείου:

Μετά από δύο συναντήσεις που είχαμε με τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κα Τσικαλάκη και με πολύ κόπο και πίεση από την πλευρά μας, το μόνο που καταφέραμε ήταν να πάρουμε έναν δάσκαλο παράλληλης στήριξης για ένα εκ των δύο παιδιών που χρήζουν βοηθείας.

Για το δεύτερο παιδί, ενώ είχαν δεσμευτεί για την εξασφάλιση νοσηλευτικού προσωπικού και την παράλληλη ψυχολογική υποστήριξη των υπόλοιπων παιδιών του τμήματος, που βιώνουν καθημερινά σκηνές που επηρεάζουν την ψυχολογία τους, ουδεμία κίνηση ή ενημέρωση έχει γίνει από την πλευρά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και έχοντας με βαριά καρδιά δεχτεί ότι λόγω οικονομικής κρίσης θα πρέπει να συμβιβαστούμε με όλα τα παραπάνω και να μην ελπίζουμε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας, έρχεται και η σταγόνα που ξεχειλίζει πλέον το ποτήρι.

Όπως έγινε γνωστό στη αρχή της εβδομάδας, η μία εκ των τριών δασκάλων που διέθετε το σχολείο μας αναγκάστηκε να αποχωρήσει με άδεια εγκυμοσύνης. Η κα Τσικαλάκη δεσμεύτηκε -τηλεφωνικά- ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε νέο δάσκαλο. Έως σήμερα, ο ένας από τους δύο δασκάλους που παρέμειναν, αναγκάστηκε να κάνει μάθημα σε 4 τάξεις (γύρω στα 40 παιδιά). Ωστόσο, ενημερωθήκαμε ότι είχε κανονιστεί να φύγει μια δασκάλα από το σχολείο των Βοριζίων, υποβαθμίζοντας έτσι το δικό τους σχολείο σε 3θέσιο, κάτι που, όπως ήταν φυσικό, δεν έγινε δεκτό από τους κατοίκους του χωριού, κι έτσι μετά την επίσκεψη τους στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η απόφαση πάρθηκε πίσω, αφήνοντας το δικό μας σχολείο ξανά σε μειονεκτική θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα και μετά την επίσκεψη του κυρίου Μαμουλάκη και άλλων φορέων του Δήμου και της Αυτοδιοίκησης, τα πνεύματα παραμένουν οξυμένα και οι γονείς είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

Ο Σύλλογός μας, με την πλήρη υποστήριξη των γονιών και των μαθητών, που βλέπουν από την αρχή της χρονιάς να χάνονται ώρες που δύσκολα θα αναπληρωθούν, ξεκινούν κινητοποιήσεις, οι οποίες δεν θα σταματήσουν μέχρι τη δικαίωσή μας.

Τα αιτήματά μας είναι τα εξής:

1) άμεση τοποθέτηση δασκάλου για την κάλυψη του κενού για την Γ’ και Δ’ τάξη του σχολείου μας
2) άμεση τοποθέτηση δασκάλου για τον διαχωρισμό της Α’ και Β’ τάξης και αναβάθμιση του σχολείου μας σε 4θέσιο
3) άμεση τοποθέτηση νοσηλευτικού προσωπικού, όπως είχε συμφωνηθεί και είχε δεσμευτεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
4) τοποθέτηση δασκάλων με ειδικότητες Αγγλικών, Η/Υ και γυμναστικής.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΗΔΗ ΜΕ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Πηγή: irakliolive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης