Κατάληψη στα γραφεία του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης επί της οδού Φιλελλήνων 13-15, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη της Λαϊκής Ενότητας.

Στην πρόσοψη του κτηρίου έχει αναρτηθεί μεγάλο πανό με σύνθημα: «Όποιος κόβει συντάξεις, κόβει ανθρώπινες ζωές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, έξω από το κτήριο του ΕΤΕΑ, μέλη της Λαϊκής Ενότητας, παρουσία του επικεφαλής του κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη, των κ.κ. Δημήτρη Στρατούλη, Στάθη Λεουτσάκου, Δέσποινας Σπανού, Σοφ. Παπαδόγιαννη και Νίκου Γαλάνη, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων περικοπών στις συντάξεις, με συνθήματα: «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Κάτω τα χέρια από τα ταμεία, το κράτος να πληρώσει και η εργοδοσία», «Τσίπρας και Στουρνάρας κάνουν συμφωνία, να σωθούν οι τράπεζες, να κλείσουν τα ταμεία», «Λεφτά για τα ταμεία και όχι για τις τράπεζες και την πλουτοκρατία» και «Αυτή είναι της κυβέρνησης η συμφωνία, να σωθούν οι τράπεζες, να κλείσουν τα ταμεία».

Η κινητοποίηση της ΛΑΕ γίνεται με αφορμή το επερχόμενο κλείσιμο της συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κουαρτέρο των δανειστών, στη βάση εφαρμογής των «δρεπανηφόρων διατάξεων του 3ου μνημονίου, σύμφωνα με τις οποίες προκαλούνται νέες δραματικές μειώσεις στις συντάξεις, τα εφάπαξ, τα μερίσματα και στο ΕΚΑΣ, και κυρίως στις επικουρικές συντάξεις, οδηγώντας σε περαιτέρω φτωχοποίηση τη συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης