Κλειδί θεωρούνται οι συμπληρωματικές καταθέσεις των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη λίγο πριν αποσταλεί ο φάκελος της «λίστας Λαγκάρντ» στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με όπλο την… πραγματογνωμοσύνη για το στικάκι που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς, την οποία προτίθεται να ζητήσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης, θα προσπαθήσει να αμυνθεί στις σκιές που αφήνονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από το όνομά του, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα εις βάρος του.

Τι υποστηρίζει ο Διώτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Διώτης είναι αποφασισμένος να εμμείνει σε όσα έχει υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή, προσθέτοντας όμως πιθανότατα σε αυτά το αίτημα να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για το επίμαχο στικάκι, το οποίο παραδόθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και μέσω του Μεγάρου Μαξίμου στη Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός του κ. Διώτη είναι να καταδειχτεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το αν έχουν γίνει αλλοιώσεις στο συγκεκριμένο στικάκι χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Αιχμή του δόρατος θα είναι, όπως φαίνεται, η 8η Ιουλίου, ημερομηνία γέννησης του USB. Στο ίδιο ερώτημα, άλλωστε, θα κληθεί κατ’ αρχάς να απαντήσει ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

«Δεν έχω πει ψέματα» θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός του κ. Διώτη, ο οποίος θα περάσει εκ νέου στις αρχές της εβδομάδας την πόρτα της Εισαγγελίας, αυτήν τη φορά όμως ως ύποπτος τέλεσης νόθευσης εγγράφου. Στις έγγραφες εξηγήσεις του μάλλον θα εμμείνει στο ότι ουδέποτε έκανε αντίγραφο του επίμαχου υλικού, το οποίο άλλωστε θεωρούσε μη αξιοποιήσιμο ως προϊόν υποκλοπής. Δεν αποκλείεται, πάντως, τώρα να κάνει λόγο για «εμπιστευτική φύλαξή του σε μια από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, από την οποία ανασύρθηκε για να παραδοθεί τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου στον Ευάγγελο Βενιζέλο». Ένας τέτοιος ισχυρισμός, βέβαια, θα έβαζε στο «κάδρο» και άλλα πρόσωπα που θα μπορούσαν να έχουν επαφή με το επίμαχο στικάκι…

Όσον αφορά, πάντως, τα δημοσιεύματα που θέλουν την 8η Ιουλίου 2011 -ημερομηνία κατά την οποία φέρεται να αντιγράφτηκε το στικάκι με τη «λίστα Λαγκάρντ» που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς- να υπήρξε συνάντηση στη Βουλή μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, παρουσία του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ο πρώην εισαγγελέας πιθανότατα θα πει πως ο ίδιος δεν ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου. Θα επιμείνει δηλαδή (όπως έχει πει και ο κ. Βενιζέλος) πως το στικάκι το έδωσε στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, όταν υπήρξε η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο. 

Με 10σέλιδο υπόμνημα ο Καπελέρης

Αύριο, πάντως, θα δώσει τις δικές του συμπληρωματικές εξηγήσεις ο Γ. Καπελέρης, ο οποίος με 10σελιδο υπόμνημα θα κινηθεί στη γραμμή που έχει ακολουθήσει έως τώρα. Ότι, δηλαδή, εκείνος ουδέποτε παρέλαβε στα χέρια του ολόκληρη τη «λίστα Λαγκάρντ», παρά μόνο 10 ονόματα μεγαλοκαταθετών προκειμένου να σκιαγραφήσει το φορολογικό τους προφίλ, χωρίς να πάρει οποιαδήποτε εντολή για περαιτέρω έλεγχο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης